Helyi kultúra

2024.10.14. 09:00

Adomány az iskola alapítványának

A helyi festőművész, Tihanyiné Bálint Zsuzsa életművének jelentős részét megvásárolta a Tapolcai Értékmegőrző Egyesület. A befolyt összeget az alkotó az egyik helyi oktatási intézmény részére ajánlotta fel, az adomány a diákok tanulását segíti.

Tóth B. Zsuzsa

A Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium Kereskedelmi és Ipari Szakmunkásképző Intézet Szakképzési Alapítványa részére felajánlott adomány a szociálisan rászoruló tanulókat segíti, a gyakorlati képzésekkel kapcsolatos kutatásokat támogatja, a versenyeztetést segíti, de a legszorgalmasabb diákok jutalmazását is fedezheti majd az összeg. 

Neszler Imre és jobbról Tihanyiné Bálint Zsuzsa, aki szerint a lehető legjobb helyre kerül az adomány
Neszler Imre és jobbról Tihanyiné Bálint Zsuzsa, aki szerint a lehető legjobb helyre kerül az adomány
Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Forrás:  Napló

Az adomány a rászoruló és a tehetséges diákokat egyaránt segíti majd


Az adományozási okirat aláírása alkalmából kiállításon mutatták be az alkotásokat. Az ünnepségen Neszler Imre, az egyesület elnöke köszöntötte a jelenlevőket.

Az adományozó, Tihanyiné Bálint Zsuzsa úgy fogalmazott, hogy ő mindig szeretett adni bármit és bárkinek, miközben mindig zavarba jött, ha kapott valamit.
– A Jóistentől megkaptam azt a kegyet, hogy pedagógusként mindig adhattam, taníthattam. Zalahalápon megalapítottam az ország első művészeti tagozatos iskoláját, majd a tapolcai katolikus általános iskolában nagyon sokat próbáltam adni magamból a gyerekeknek a boldogságukért. Neszler Imre Attila felvásárolta a munkásságom nagy részét, és az érte kapott jelentős összeget szép és nemes célra szerettem volna felhasználni. Azért éppen ezen iskola alapítványának adom, mert a szakmunkások képzésének támogatását nagyon fontosnak érzem ma – mondta az alkotó, és megköszönte az elnöknek a vásárlást, Szencz Lajosnak, hogy példáját követve ugyancsak támogatja az iskola alapítványát, a családjának, hogy elnézik a döntését. 
Fekete Lajos, a Széchenyi-iskola igazgatója megköszönte az adományt, Lájerné Tóth Éva, az alapítvány kuratóriumának elnöke pedig kérte a tapolcai és környéki vállalkozókat, hogy csatlakozzanak a felajánlókhoz, vagy akár személyi jövedelemadójuk egy százalékával támogassák az alapítványt.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában