Kiállítás

2024.09.03. 18:00

Őszinteség inspirálja a bakonyi festőművészt

Jövő év nyaráig látható Kiscsőszön az őszinteséget előtérbe helyező Bolgovics Gergő festőművész, néptáncos kiállítása az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület-Hunyor Népfőiskola közösségi tere falain.

Tóth B. Zsuzsa

Az őszinteségéről is valló alkotó kiállítását Kovács Gábor Norbert nyitotta meg. 

Az őszinteségéről is valló alkotó, Bolgovics Gergő kiállítása nyílt Kiscsőszön 
Fotó: a szervezők / Forrás:  Napló

Őszinteség és harmónia a képeken

Kiemelte a baráti szálakat, melyekkel Gergő nem csak hozzá, és az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület-Hunyor Népfőiskolához,  hanem immár kiscsőszi lakosként, az itt élőkhöz, és a településre érkezőkhöz is ezer szállal kötődik.

A vidék és a város lett egy-egy szem számára

 Amint az alkotó vallja, számára a vidék és a város lett egy-egy szem és e két szem szoros kapcsolatából, együttműködéséből jön létre az a gondolati sík, mely vágy egy globális kompromisszumra, ahol a tüszős frusztrációk fölszakadnak és amitől béke, harmónia teremtődik társadalmunkban. - Bárhogy is kutatom, mindig utamba kerül egy nagyon erős bástya, amely alapköve lehet mindennek. Ez az őszinteség fogalma, amelyet jól tükröz a tekintet. Alkotói tevékenységem ezek inspirálják. Bár törekszem a progresszivitásra, nem minden áron teszem. Véleményem szerint a gondolatot nem áldozhatjuk föl a divat oltárán. Szeretném, hogy munkásságom szabadon kibontakozhasson mindennemű megfelelés nélkül. Arra törekszem, hogy minden képem egyedi, mély, sokatmondó és őszinte legyen - mondta a megnyitón Bolgovics Gergő. 
A jó hangulatú beszélgetés és vendéglátás, baráti beszélgetés közben a Nemez Banda muzsikált.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában