Kiállítás

2024.09.05. 10:00

A hónap végéig láthatják a badacsonyi tárlatot

A második badacsonyörsi alkotóművészeti tábor résztvevőinek kiállítását szeptember 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők a badacsonyi Egry József Emlékmúzeumban.

Szijártó János

Sok érdeklődőt vonzott Badacsonyba, a napokban megnyitott Inspirációk című tárlat, amely a második badacsonyörsi alkotóművészeti tábor résztvevőinek munkáit mutatja be. Badacsonyörsön immár második alkalommal gyűltek össze művészbarátok, festőművészek, egyetemi hallgatók, mesterek és tanítványok, hogy a Balaton-felvidéki tanúhegyek ölelésében együtt alkossanak. A hely kivételes adottságai, a táj magával ragadó panorámája, sokszínű domborzata és csodálatos, mindig változó fényviszonyai páratlan inspirációs forrást nyújtottak az alkotóknak. 

Sok érdeklődőt vonzott Badacsonyba, a napokban megnyitott Inspirációk című tárlat, amely a második badacsonyörsi alkotóművészeti tábor résztvevőinek munkáit mutatja be
Sok érdeklődőt vonzott Badacsonyba, a napokban megnyitott Inspirációk című tárlat, amely a második badacsonyörsi alkotóművészeti tábor résztvevőinek munkáit mutatja be
Forrás: Szervezők

Az Egry József Emlékmúzeumban Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára mondott köszöntőt, a tárlatot Nagy Imre művészettörténész nyitotta meg. Az Egry József Emlékmúzeumban Nagy Gábor Munkácsy-díjas festőművész, Nádas Alexandra, Öllinger Péter, Szmerácsi Bolda, Incze Mózes, Medcalf Laura, Farkas Dormán és Rafa de Castro műveit láthatják az érdeklődők. Aki nem tudott részt venni a minapi megnyitón, még szeptember 30-ig megtekintheti az Inspirációk című tárlatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában