Zene

2024.07.12. 19:00

Tehetségkutató versenyt indít Pitti Katalin

Regnum Marianum – Mária énekverseny címmel indít tehetségkutató versenyt Pitti Katalin operaénekes.

MTI

Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas, kiváló és érdemes művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja és a Halhatatlanok Társulatának tagja országos tehetségkutató versenyt hirdet, melynek központjában Szűz Máriáról szóló dalok állnak – közölték a szervezők az MTI-vel. Pitti Katalin elmondta: régóta énekli, gyűjti a Szűz Máriáról szóló szakrális műveket, és azt szeretné, ha minél többen követnék a példáját.

040409-2-NG
Fotó: Mediaworks

Az a cappella, azaz zenei kíséret nélküli versenyt három kategóriában: általános iskolás korú és középiskolás diákok, valamint 44 éves korig felnőttek számára hirdetik meg. A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott rendezvény honlapjára feltöltött videókat szakmai zsűri bírálja majd el, melynek tagja Berki Lilla népdalénekes, Maczkó Mária énekesnő, Pálmai Árpád egyházzenész, Petrás Mária népdalénekes, Szvorák Katalin népdalénekes, Vakler Anna népdalénekes és Zsadon Andrea operaénekesnő. A zsűri elnöke, a rendezvény védnöke, Pitti Katalin.

Az online jelentkezéseket július 25-ig várják a szervezők, a döntő augusztus 18-án és 19-én lesz a Bodajki Mindenkor Segítő Szűz Mária-kegytemplomban. A kategóriák legjobbjai felléphetnek a nemzeti ünnepen, és szerepelhetnek a zsűritagok egyes fellépésein is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában