Mesékkel a Föld körül

2024.07.10. 20:00

Nyáron is várja a kicsiket a könyvtár

A tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum gyermekkönyvtára a nyári szünetben sem hagyja magára a kicsiket.

Tóth B. Zsuzsa

A Mesékkel a Föld körül című programsorozat keretében júliusban minden kedden délelőtt foglalkozásra hívják az óvodás, kisiskolás korúakat.

A tapolcai gyermekkönyvtárban nyáron mesefoglalkozások várják a gyerekeket
A tapolcai gyermekkönyvtárban nyáron mesefoglalkozások várják a gyerekeket
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Tavaly nyáron már elkezdődött ez a mesefoglalkozás-sorozat, most folytatjuk. Különböző földrészek egy-egy országának meséit olvasom fel, azt követően beszélgetünk a földrészről, majd a meséhez kapcsolódóan kézműves-foglalkozást tartunk. Ma kismadarat és kígyót készítünk papírból, mivel ők a Hogyan lett a madaraknak színes tolluk? című dél-amerikai mese szereplői – mondta Berecz Orsolya.

Minden foglalkozás népszerű, alkalmanként tíznél több gyermek érkezik, többen visszatérők, tavaly is itt voltak már. Örömmel kapcsolódnak be a mesélésbe, kérdeznek, válaszolnak, odafutnak, mutatják az állatokat. Júliusban még egy afrikai és egy európai mese várja a gyerekeket kedden délelőttönként Orsival és Nagy Anikóval. A könyvtárosok csütörtökönként papírszínházas mesét mondanak a gyerekeknek, péntekenként kézműves-foglalkozást tartanak a gyerekkönyvtárban. Anikó papírból, dekorgumiból, festéssel, ragasztással, színezéssel egybekötött foglalkozással színesíti a vakációt a kicsik számára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában