Bor, mámor a Nivegy-völgyben

2024.07.15. 20:00

Légtánc balatoni panorámában (galéria)

Elkápráztattak mindenkit a nyíregyházi Flow Aerial Dance nevű légtorna- és mozgásstúdió táncosnői a Nivegy-völgyben lévő Tagyon birtokon a minap, ahol az adott balatoni bor inspirálta ízt, hangulatot jelenítették meg akrobatikus mutatvánnyal, a gyönyörű, balatoni panorámás hely szépségéhez illő légtánccal.

Kovács Erika

 – Az emberek igénylik a különleges és mindenkinek elérhető programokat, melyek alapvetőek az idegenforgalomban, így a Balatonnál is. Ma már nem elegendő önmagában a borkóstolás, illendő, ha az ember valamilyen látványosságot, érdekes eseményt szervez mellé – mondta el lapunknak Kartály Attila, a birtok tulajdonosa.

A nyiregyházi Flow Aerial Dance Légtorna és Mozgás Studio bemutatója a Tagyon birtokon. A képen Makra Éva Dóra
A nyiregyházi Flow Aerial Dance Légtorna és Mozgás Studio bemutatója a Tagyon birtokon. A képen Makra Éva Dóra
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Úgy gondolta, a légtánc megjeleníti mindazt a szépséget, amelyben ők élnek itt, a birtokon, és ezt az életérzést, balatoni élményt másoknak is szeretnék átadni, hogy ráirányítsák a figyelmet a természet értékeire, melyek itt körülvesznek mindenkit. A tulajdonos vezette borkóstolásnál adott nedű keltette hangulatot „táncolták el” a művészek: Makra Éva Dóra, Szentei Júlia és Bódis-Vajnárovics Viktória, ezzel is visszaadva a páratlan szépségű Nivegy-völgy különleges jellegét, illetve terroirját. A megjelentek részesei lehettek egy különleges találkozásnak, bor és tánc harmóniájának. Az emberek örömmel beszéltek arról, mennyire különleges és szép élményben volt részük, nem beszélve a kitűnő balatoni borokról, a kifogástalan gasztronómiáról, amelyben szintén részesedtek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában