Ajkai Grafikai Műhely

2024.07.17. 15:00

Külföldi tárlatokra készültek

Negyvenkettedik alkalommal rendezte meg nyári nemzetközi alkotótáborát az Ajkai Grafikai Műhely.

Tóth B. Zsuzsa

Újra nyári nemzetközi alkotó táborban dolgoztak az Ajkai Grafikai Műhely tagjai

Forrás: Napló

Fotó: Györkös József

Az immár 21 éve Magyarpolányban szervezett alkotótáborban a műhely 15 tagja vett részt, akik a sokszorosító grafika különböző műfajaiban alkottak, kötetlenül, jó hangulatban. Az ország minden részéből érkező alkotók kötelező témaválasztás nélkül valósították meg saját művészeti elképzeléseiket, kísérleteztek, műfaji határokat feszegettek. 

A táborban készült alkotásokat külföldi tárlatokon is bemutatják
Fotó: Györkös József / Forrás:  Napló

A nagyon meleg idő ellenére a pajta hűvösében sok alkotás született, amelyeket kiállításokon mutatnak be a jövőben, tudtuk meg a kör vezetőjétől, Csabai Tibortól. A júniusban Ajkán rendezett „Más-Kép” című kiállításukat a nyári munkákkal kiegészítve szeretnék bemutatni a közeljövőben az ausztriai Weizben, Ajka testvérvárosában és Budapesten. A tábor vendége volt Valeria Bertesina kurátor Olaszországból, aki 2025-re egy olasz-magyar grafikai kiállítás szervezéséről állapodott meg a műhely tagjaival „Mirror – face to face – 2025” címmel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában