Zenei élményekben gazdag napok

2024.07.11. 19:00

Háromnapos Haydn-fesztivált rendeznek Pápán

A Budapesti Vonósok idén 27. alkalommal rendezi meg Haydn-fesztiválját, melynek immár negyedik alkalommal Pápa városa és az Esterházy-kastély ad otthont. A kulturális élményekben gazdag fesztivált Bősze Ádám zenetörténeti sétája színesíti.

A kulturális élményekben gazdag hétvége július 12-én, pénteken 20 órakor a nyitókoncerttel kezdődik, melynek keretében felcsendül többek között Haydn G-dúr szimfóniája.

A hétvégi program három esti koncertet kínál a kastély udvarában, ahol szólistaként Sárközy Lajos hegedűművész, a Győri Ütőegyüttes és Csáki András gitárművész lesz a Budapesti Vonósok partnere. 

A Budapesti Vonósok negyedik alkalommal lép fel a fesztiválon
A Budapesti Vonósok negyedik alkalommal lép fel a fesztiválon
Fotó: Budapesti Vonósok

Szombaton és vasárnap az érdeklődők zenés kastélytúrákon hallgathatnak Haydn-kamarazenét korabeli környezetben, vasárnap délelőtt pedig Bősze Ádámmal járhatják be a város zenei vonatkozású emlékhelyeit. A hétvége koncertmestere Pilz János lesz. A koncertek és Bősze Ádám előadásai ingyenesen látogathatóak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában