Gála

2024.07.02. 17:30

Gyerekjáték az egész!

Sümeg város kulturális életének egyik meghatározó szerepét tölti be a tánc. A Balance Táncegyüttesgazdag gálája azt sugallta, hogy gyerekjáték az egész.

Tóth B. Zsuzsa

A Németh-Fehér Barbara által szervezett és oktatott komplex tánctanfolyamokat mindig nagy érdeklődés övezi, a gála a Gyerekjáték az egész! címet viselte idén. 

A gálán az elmúlt időszak során tanult koreográfiákból adtak ízelítőt a táncosok
A gálán az elmúlt időszak során tanult koreográfiákból adtak ízelítőt a táncosok 
Fotó: táncegyüttes

Az általa vezetett Zafirah Hastánccsoport és a Balance Táncegyüttes foglalkozásaira a térségből is szép számmal járnak. Több korcsoport is hódol ennek a művészeti tevékenységnek, óvodásoktól egészen a felnőttekig.
Barbara innovatív ötletekkel ápolja a hagyományokat, a Balance Táncegyüttes sok lelkes tagjával idén is tanévzáró gálaműsorral készült, bemutatva az elmúlt időszak során tanult koreográfiákat. A programnak a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központ adott helyet, a gála most is tematikára épült, idén Gyerekjáték az egész! címmel.
A közönséget már az előtérben is a rendezvény témájához illő díszlet és a Táncoló képek című kiállítás fogadta és hangolta az előadásra. Az együttes által készített alkotások, gyerekszáj és fényképek is igazolták, milyen sok élménnyel gazdagodtak a tagok elmúlt tanévben. A rendezvényt Czafit Zsófia, két növendék édesanyja nyitotta meg. Beszédében arról szólt, milyen kiemelkedőek a táncosok által létrehozott közösségek a város életében, a tánc a fiatalok számára jó találkozási alkalom, a rendszeres testmozgás hozzájárul a fejlődésükhöz. De nemcsak táncot tanulhatnak, hanem viselkedéskultúrát is, egész személyiségük fejlődik a tánc által, és szabadidejüket hasznosan, értékesen tölthetik. Emellett a sikerek erősbítik Sümeg város hírnevét. 

Tánckultúránk sokszínűségét, látványos palettáját mutatták be gyerekjátékként

A kétfelvonásos előadásban a gyerekek játékosságával, nevelésük vicces momentumaival nevettették meg vagy éppen varázsolták el és hatották meg a közönséget. Közben tánckultúránk sokszínűségét, látványos palettáját mutatták be, a repertoárban showtánc, modern tánc, jazztánc, tündértánc, orientális tánc szerepelt. 
A táncosok kapcsolataikat, kötődéseiket nemcsak az együttesen belül ápolják, hanem a térség csoportjaival is igyekeznek jó kapcsolatokat teremteni. Így az összetartás jegyében vendégelőadók is színesítették a műsort. Részt vett az Acro Dance SE edzőjükkel, Szalai Lilivel; az Al-Ahram Hastánccsoport Mikola Nikoletta vezetésével és a tapolcai Batsányi Táncegyüttes Kiss-Fekete Bernadett és Buzás Balázs vezetésével.

Változatos koreográfiák a hálás közönségnek

A gálán mindenki kreatív és változatos koreográfiák sorát mutatta be a hálás közönségnek, megérdemelten nagy sikert aratva.

A gála egyik legmeghatározóbb pillanata a finálé volt, amikor egyszerre volt jelen a színpadon az összes fellépő, és a már hagyománnyá vált össztánccal kedveskedtek a nézőiknek.
Az esten tartalmas, kellemes kikapcsolódásban lehetett részük a nézőknek, a táncosok számra pedig maradandó élményt nyújtott a program.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában