Matricák mesélnek a városról

2024.07.04. 18:00

Veszprém utcáinak rejtett üzenetei

A gazdag történelmi múltú vármegyeszékhely nem csupán gyönyörű épületeivel és hangulatos utcáival varázsolja el az arra járókat, hanem a mindennapi séták során felfedezhető apró részletekkel is, amelyek különleges színt visznek a városi életbe.

Veol.hu

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Egy-egy sétám alkalmával gyakran figyelem meg azokat a kis falragaszokat, amelyek szinte mindenhol felbukkannak – legyen szó lámpaoszlopokról, padokról vagy közlekedési táblákról. Ezek sokszor rejtett üzeneteket hordoznak, különleges történeteket mesélnek el. Mindegyik egy apró darabja annak a nagy kirakósnak, amit Veszprém városának kulturális és társadalmi élete alkot.

Egy-egy színes rajz, absztrakt minta vagy humoros kép nemcsak esztétikai élményt nyújt, hanem arra is ösztönöz, hogy megálljunk egy pillanatra, és elgondolkodjunk azon, amit látunk. Veszprém utcái nemcsak a múlt emlékeit őrzik, hanem a jelen hangjait és üzeneteit is közvetítik. A kis matricák, amelyeket itt-ott felfedezhetünk, az emberek kreativitásának, véleményének és érzéseinek apró lenyomatai.

Legközelebb, amikor Veszprém utcáin sétál, figyeljen oda ezekre a kis ragaszokra. Lehet, hogy egy apró üzenet megváltoztatja a napját, vagy egy humoros rajz mosolyt csal az arcára. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!