Sokan voltak

2024.07.16. 21:00

Falunap elismerésekkel

A rekkenő hőség ellenére is sokan voltak kíváncsiak a sáskai salunap eseményeire.

Tóth B. Zsuzsa

A faluház előtti parkban lelkes helyi és vidéki csapatok versengtek fakanálforgatásban. Közben a gyerekek a légvárban játszottak, lovagoltak, megülték a rodeóbikát. A megnyitóünnepségen Horváth Bence polgármester méltányolta, hogy a nagy meleg ellenére olyan sokan találkoznak, beszélgetnek együtt.

A sáskai falunapon vaddisznópörköltet főzött a Gadó család Sasu csapata
A sáskai falunapon vaddisznópörköltet főzött a Gadó család Sasu csapata   
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló


– Az önkormányzattal 2019-ben elkezdett munka folytatódik, napról napra előbbre kerülünk egy kicsivel, hogy még élhetőbb legyen a falu. A település önkormányzatának képviselő-testülete úgy döntött, hogy a Sáska Településért Emlékérem kitüntetést ezúttal is átadja. A településért végzett áldozatos munkájáért egyhangú döntést követően Albert Attila érdemli meg az elismerést.  

Már fiatal korában is közösséget, csapatot épített, közösségi ember volt mindig, nem volt olyan rendezvény, amelynek ötlete ne valósult volna meg a támogatásával. Öregbíti a település hírnevét. Az elismerést aktív, közösségben végzett munkájáért, azon tevékenységéért kapta, amellyel hozzájárult Sáska település szervezeteinek segítőmunkájához, a település gyarapodásához.

A település virágosításáért elismerést vehetett át Albert Jenőné, Hoffmann Ernőné, Horváth Árpádné, Horváthné Pallós Mária, Jehoda Istvánné, Molnár Lászlóné, Petkovics Lászlóné, Preininger József, Renner Noémi, Szabó Lajosné.  

A kulturális programban fellépett a Nyugdíjas Dalkör, Dankó Szilvia, Markó Krisztián, ropta a Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttes, majd szabadtéri bál zárta a napot, a jó hangulatról Kardos József gondoskodott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában