Helyi kultúra

2024.06.25. 20:15

Szerdán kezdődik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál

Szerdán kezdődik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál, amelyen idén lengyel, japán, cseh, német és horvát vendégművészek játékát hallhatja a közönség.

MTI

A Balatonfured.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint eddig 34 országból mintegy kétezer művész érkezett a nemzetközi gitárfesztiválra, amelynek szervezője és művészeti vezetője Eötvös József Liszt-díjas gitárművész.
A fesztivált két versenygyőztes fiatal koncertjével nyitják, a lengyel Andrzej Grygier a 2021-es Budapesti Nemzetközi Gitárverseny első helyezettje volt, a japán Jamada Io pedig az Alessandriai Nemzetközi Gitárversenyen végzett az élen.
Második este, csütörtökön a cseh Pavel Steidl lép fel, a harmadik estén, pénteken pedig a klasszikus gitár világából érkező szólisták, Pavel Steidl és a horvát Zoran Dukic, valamint a modern fingerstyle két német virtuóza Reentko Dirks és Thomas Fellow áll a színpadra. A fesztivál utolsó estéjén, szombaton Zoran Dukic ad koncertet.
A meghívott zenészek, valamint Eötvös József gitárművész nyilvános mesterkurzusokat is tartanak majd délelőttönként a balatonfüredi Ferencsik János Zeneiskolában - írták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában