Olvasónktól

2024.06.18. 19:00

Levendulacsokorral mondtak köszönetet a diákok

A városlődi Paul Angermann Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola nagy gondot fordít a tehetséggondozásra, és számos kiemelkedő teljesítménnyel büszkélkedhet. Az elmúlt tanévben is rengeteg versenyen és egyéb megmérettetésen vettek részt tanulóink. Gyönyörű eredményeket értek el, ezzel is öregbítve iskolánk jó hírét.

Veol.hu

Fotó: olvasó

Június 14-én, pénteken egy színvonalas gálaműsor keretében a szülők és más kedves érdeklődők is megtekinthették gyermekeink előadását. A program Pfeiferné Takács Hajnalka igazgató megnyitójával és Schell Tamás polgármester köszöntőjével indult. A tanév főbb eseményeit képeken bemutató vetítés készítette elő a délutáni műsort. A városlődi művelődési házban igazi színházi hangulatban hangzott el jó néhány magyar és német vers, dal és színdarab. Az iskola több osztálya is nemzetiségi táncot adott elő. A közel kétórás műsor keretén belül felcsendült néhány zongorajáték, és két ügyes tanítványunk harmonikatudását is bemutatta. A program zárásaként pedig az énekkar adott elő egy csodálatos dalt, mialatt néhány tanuló a vendégeknek levendulacsokrot osztott köszönetképpen a szülők támogatásáért és felkészítő munkájáért.

A program zárásaként pedig az énekkar adott elő egy csodálatos dalt Fotó: olvasó

Köszönet illeti iskolánk dolgozóit, felkészítő tanárait, különösen Boldizsár Gábornét, aki a nemzetiségi táncot oktatja intézményünkben. Továbbá a pápai Allegro Alapfokú Művészeti Iskola zenetanárait, valamint Bauernhuber Józsefet a harmonikások felkészítéséért, Pfeiferné Takács Hajnalkát az énekkar vezetéséért és Weisz Ádámot, iskolánk egykori tanulóját az énekkar harmonikakíséretéért. Köszönjük mindenkinek, aki jelenlétével vagy bármely formában támogatta gálaműsorunk megvalósulását, és bízunk benne, hogy iskolánk a későbbiekben is ilyen szép sikereket ér el.

Nyitrainé Alagi Renáta

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában