Veteránmotorok

2024.06.29. 17:02

Ha nyár, akkor veteránmotoros találkozó

A Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület a XXIV. Veteránmotoros találkozót rendezte a hétvégén.

Tóth B. Zsuzsa

A tapolcai sportpályánál gyülekeztek a hagyományos, nagyjából 160 kilométeres túrára a Veterán motoros találkozó dunántúli résztvevői, idén 63 motormatuzsálem indult, nagyrészt az egyesület tagjainak járművei. 

A Veteránmotoros találkozón idén 63 matuzsálemmel indultak a megszállottak
A Veterán motoros találkozón idén 63 motormatuzsálemmel indultak a megszállottak
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Többek között Keszthelyről, Badacsonyból, Gyenesdiásról és Tapolca környékéről érkeztek a motorosok. Köztük sok Pannonia, IZS, Simson, Yamaha, BMW, de néhány modern motor, Kawasaki, BMW is felvonult a veteránok között. 
 

Krejczinger Tibor minden évben részt vesz a találkozón, idén Izs motorral érkezett
A keszthelyi Németh László egy ügyes kezű zalaegerszegi kamionfestő művésszel a Feszty-körképet festtette a Yamaha tankjának két oldalára 
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület tagja, a badacsonytördemici Krejczinger Tibor a nyolcvanas évek közepén készült IZS-zsel és az ahhoz gyártott oldalkocsival érkezett, párja egy másik, kissé fiatalabb IZS-t mutatott be, rajta egy egyedi, Szentesi József által gyártott oldalkocsival. Tibor szerint a hetvenes évek elejéig működő műhelyben valószínűleg ezt az oldalkocsit gyártották le utoljára, sablon nélkül. 
A keszthelyi Németh László szintén a Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület tagja. Ő egy ügyes kezű zalaegerszegi kamionfestő művésszel a Feszty-körképet festtette a Yamaha tankja két oldalára. 

A Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület tagjai minden évben megrendezik a találkozót, amelyre külső érdeklődőket is várnak. 

A látványos menet Sümeg felé vette az irányt, majd a nagykapornaki ebédet követően tértek vissza a túrázók Tapolcára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában