Kortárs fesztivál

2024.05.14. 08:00

Kezdődjön a tánc!

Idén huszonhatodszor rendezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált négy helyszínen. Az alábbiakban közöljük a részletes programot.

Benkő Péter

A rendezvény a magyar kortárs táncművészet versenyszerű találkozója, a város kiemelt fesztiválja, mely vonzza a társművészeteket, hangsúlyozza a művészeti ágak egymásrautaltságát, közös felelősségét.

Fotó: Pixabay illusztráció

A rendezvény a magyar kortárs táncművészet versenyszerű találkozója, a város kiemelt fesztiválja, mely vonzza a társművészeteket, hangsúlyozza a művészeti ágak egymásrautaltságát, közös felelősségét. Lehetőséget ad a nemzetközi kapcsolatteremtésre, hiszen hazánk és Európa kiemelkedő együttesei találkoznak, beszélnek a kortárs művészetek nyelvén.

Május 29-én, szerdán a Hangvillában a Góbi Rita Társulat Ül, áll, fekszik című darabja várja a gyerekeket, ezen a napon 19 órakor lesz a hivatalos megnyitó a színházteremben, ahol a Szegedi Kortárs Balett Lánglelkű című, Petőfi versei inspirálta bemutatóját láthatjuk. 

Május 30-án, csütörtökön Kovács Gerzson Péter TranzDanz formációja a Hermész című néptánc-szólóelőadással jelentkezik az Agórában 19 órakor, majd a Hangvillában 21 órakor Fehér Ferenc Disco Boys című abszurd, humoros előadását tekintheti meg a közönség. 

Május 31-én a Csikász Galéria S-stúdiójában 18 órakor Krisztik Csaba és Földeák Nóra Újjáépített gondolatok című darabja lesz látható. Ezen a napon a Hangvilla színháztermében 19 órakor a belga Compagnie Mossoux-Bonté együttes Suttogások című előadásán a kortárs tánc és a báb műfaját vegyíti.

Június elsején a Foton Audiovizuális Centrum ad helyet 15 órakor Carlos Saura Iberia című filmje vetítésének, majd az Agórában 18 órakor a Gangaray Dance Company női táncosai őrületes dinamikával várják az érdeklődőket az Up című produkciójukkal. A Hangvilla 20 órakor a Közép-Európa Táncszínház meglepően lírai Angeless Generation című darabjának ad helyet. 

A zárónapon, június 2-án a Fotonban 15 órakor vetítik Philippe Béziat Les Indes Galantes című filmjét, a Hangvillában 19 órakor az eredményhirdetést és a zárógálát tartják, utána a Forte Társulat és a Dador Projekt Zenekar Concordia címmel korai barokk zenék átdolgozására készült koreográfiai etűdöket vonultat fel.

Az idei fesztivál zsűrijében Pongor Ildikó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas táncművész, Kiváló és Érdemes Művész, az Operaház örökös tagja, mesterművész, a Halhatatlanok Társulatának tagja, zsűrielnök mellett Fuchs Lívia egyetemi docens, tánctörténész és tánckritikus, valamint Hegyeshalmi László festőművész, grafikus foglal helyet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában