Menyasszonyiruha-bemutató

2024.04.30. 20:00

Táncegyesületek mutatkoztak be a pápai főtéren

A tánc világnapjához kapcsolódva hat tánccal foglalkozó egyesület kapott bemutatkozási lehetőséget Pápa főterén. A rendezvényt menyasszonyiruha-bemutató is kísérte.

Haraszti Gábor

A táncosok produkciói előtt Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a szép számban megjelent közönséget.

Több tájegység menyasszonyi ruhája vonult fel a kifutón Fotó: Haraszti Gábor

– A tánc kultúránk szerves része, mely nagyon régre vezethető vissza. Örülök, hogy Pápa időről időre a tánccal is fel tudja magára hívni a figyelmet, hiszen olyan országos és nemzetközi rendezvényeknek szolgál helyszínéül, amelyek a néptáncra, a tánc egyéb formáira fókuszálnak – mondta az alpolgármester, aki köszönetet mondott a szervező Pápai Vadvirág Művészeti Egyesületnek. 

Az Össztánc elnevezésű programon rövid műsort adott a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület, a Karibi Táncegyesület, a Black Bunny Rock and Roll Club, az Örömtánc Nyugdíjas Csoport, a Salsa Cubana Tánciskola és a Zsoodance Táncsport Egyesület. A produkciókat minden alkalommal tapssal jutalmazta a szépszámú érdeklődő.

Müller Anita szervező sikeresnek értékelte a délutánt, mely az egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány együttműködésének köszönhetően a DeFoP-pal, azaz a Design Folk Pápa rendezvénnyel zárult, melyet már harmadik alkalommal rendeztek meg. Célja, hogy a magyar népi kultúrát egy kicsit más, modern oldaláról mutassa meg. Idén Pitlik-Sipos Eszter és Pitlik Tamás hozta el Menyekező című produkcióját, amely egy régi, eredeti magyar menyasszonyi népviseleti ruhabemutatóból állt, bemutatva többek között tótkomlósi, kállói, sárközi, kalocsai, magyarpalatkai öltözékeket. Ezután a mai modern ruhák vonultak fel Pápa főterén. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában