Groteszk tragikomédia

2023.11.16. 22:00

Tapolcai színtársulat adja elő a Villámrandit

A Tamási Áron Színtársulat Nagy-Szakmáry Attila Villámrandi című darabját adja elő november 17-én a tapolcai Tamási Áron Művelődési Központban.

Tóth B. Zsuzsa

A Tamási Áron Színtársulat az Okuláré projekt egyik korábbi előadásán

Forrás: archív

A darab rövidebb változatával nyerte meg írója az Okuláré projekt egyik korábbi fordulóját. A díja az volt, hogy művét profi szakemberek segítségével íratta meg egész estés darabnak, a rövid egyfelvonásosból így lett egy több mint egyórás mű. A groteszk tragikomédiában a társulat négy színésze játszik. A darabot korábban már bemutatták Budapesten és azóta még néhány hazai városban más társulatok. A tapolcai csoport azért tűzte műsorára, mert a szerző már több alkalommal ellátogatott a városba az Okuláré projektek bemutató estjeire, és elismerően szólt a Tamási Áron Színtársulatról. A most bemutatandó darab próbáján ugyancsak jelen volt, segített a darab értelmezésében, és az előadáson is ott lesz a Fiatal Drámaírók Háza alapító-vezetőjével, Horváth Benjivel együtt – tudtuk meg Antalóczy Zoltán színtársulat-vezetőtől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában