Gasztronómia és művészet

2023.09.03. 17:00

Vendégekkel telt meg Köveskál

Minden a gasztronómiáról és a művészetről szólt az első Káli Pikniken, ahol hétvégére megtelt vendégekkel a település.

Tóth B. Zsuzsa

A piknik tíz helyszínén egymást érték a mesterszakácsok és dizájnerek Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A gasztronómia, a művészet és a dizájn szerelmesei egyaránt megtalálhatták a számukra kedves programot a két nap ingyenes eseményei között. A fesztiválon a finom falatok mellett érdekes beszélgetések, kreatív workshopok, bor- és pálinkakóstolók, koncertek és jó hangulat várt mindenkit a falu tíz helyszínén. Az egykori iskola udvarán egész nap pop-up kiállítást láthattak az érdeklődők, a VEB2023 EKF udvarban egymást váltották a beszélgetések és a látványfőzések neves szakácsokkal. 

Az első Káli Pikniken minden a gasztronómiáról és a művészetről szólt Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A nap során válogathatott bárki a WAMP dizájnvásárban, kipróbálhatta magát portrékészítésben, miközben körbejárhatta a Káli Art-Inn Káli Art-Park szoborparkjának alkotásait és a HybridCycle alkotótábor időszaki kiállítását. 

Volt művészeti és divatbemutató, szó esett az irodalom népszerűsítéséről, a dizájn és az építészet kapcsolatáról. Különleges bor- és pálinkakóstolók színesítették a napot, gasztronómiai könyvek kerültek terítékre. Gazdag volt a termelői piac, kiderült, milyen is a szarvasgombák különleges világa, és a fenntarthatóságot szem előtt tartó, ékszerdobozt és más használati tárgyakat létrehozó workshopok is népszerűek voltak.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában