Kultúra minden téren

2023.09.20. 20:00

Kezdődik a veszprémi 1x1 Fesztivál az ActiCityben

Kulturális programok, workshopok, filmvetítések, esténként pedig koncertek. Ez a veszprémi 1x1 Fesztivál, amelyre szeptember 21. és 23. között kerül sor.

Juhász-Léhi István

A szervezők felkészültek a fesztiválra

Fotó: Nagy Lajos/Napló

– Visszajöttek a fiatalok, elkezdődött a suli, az egyetem, és hát miért ne lehessen még bulizni, hiszen még itt van a gyönyörűséges szeptember és az őszi időszak – mondta a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján Deák Zsuzsanna, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány ügyvezetője. – Elsősorban a fiatal korosztályt várjuk, ők a célcsoport, mert nekik készültünk programokkal, workshopokkal, zenei fellépőkkel. A cél az, hogy kicsit összehozzuk a fiatalokat, kiszakítsuk a gép előtt töltött időből, hogy újra jó érzés legyen közösségbe menni, valós emberi kapcsolatokat ápolni.

A zenei fellépőket az ActiCity udvarán felállított színpadon láthatják, hallhatják az érdeklődők, míg a workshopok az ActiCityben lesznek. A workshopok között lesz gasztronómiai témájú, ahol nem a főzés az elsődleges, hanem humorosan lesz bemutatva az, hogy miként lehet egymással ismerkedni, barátkozni. Lesz kommunikációs workshop, aminek az a célja, hogy a fiatalok vitakultúráját fejlesszék. 

Deák Zsuzsanna elárulta, lesz stand-upos fellépőjük is, a színpadon pedig generációs workshop, melyben egy ismert influenszer, illetve egy neves generációkutató beszélget majd a virtuális világról és a virtuális kapcsolatokról. 

– A kedvencem a dalszerző workshop, ahol az Aurevoir együttes frontemberével, Agócs Mártonnal lehet majd kis csoportban egy közös dal megszületésén munkálkodni – mondta, és hozzátette, hogy a rendezvény nem jöhetett volna létre, ha nincs mögöttük az Európa Kulturális Fővárosa program. – Bízunk a folytatásban, és, ha minden jól megy, lehet még 1x1 Fesztivál, reméljük, hogy lesz folytatás. 

Olyan előadók érkeznek Veszprémbe, mint a Blahalouisiana, az Ivan & The Parazol, a már említett Aurevoir, a Parno Graszt és Bohemian Betyars. A programok csütörtökön délután kezdődnek, szombat estig tartanak, és nem árt tudni, hogy belépőjeggyel látogathatóak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában