Mit sugall a tér?

2023.05.20. 20:00

A Lordok tánca című előadás mindannyiunkról szólt (galéria)

Péntek délután mutatták be Veszprémben a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál keretében a Lordok tánca című előadást az SZFE hallgatói. 

Horváth Virág

Az egész teret felhasználták a produkcióhoz

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Veszprém ikonikus helyszíne a Hotel Veszprém mögötti Szent Imre tér, az amfiteátrumszerű lépcsősor, a Lordok háza, a Posta, a Spar, a Három Grácia csobogó által határolt hatalmas terület a város talán legforgalmasabb közterülete, mindennapi életünk megannyi helyszínével. A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) fizikai színház osztálya a terület által sugallt mondanivalót fogalmazta meg, szerkesztett improvizációval, mai világunk aktualitásainak tükrében. 

Láthattunk szerelmet és haragot, kilátástalanságot és csapatmunkát is – a színes ruhákba öltözött fiatal táncosok hol folyamatosan mozgásban, hol mint egy kimerevített kép mutatták be mindannyiunk életének különböző aspektusait. Az időjárás kegyes volt az előadáshoz, a nap is kisütött a belvárosban, így rengeteg érdeklődőt vonzott a Lordok tánca. A külső térre megálmodott performansz szép helyszínt adott, ám annál nagyobb kihívásokat is. A Szent Imre téri szökőkút körül helyet foglaló csúszós kövek és a kemény térkő minden bizonnyal nem a táncosok kedvence, de az SZFE hallgatói szemrebbenés nélkül, lendületesen haladtak mozdulatról mozdulatra.  

A különös előadás a téren megtalálható mindenféle tereptárgyat, lépcsőt, az EKF installációt, de még az embereket is beolvasztotta az előadásába, ezáltal egy színes, izgalmas, mozgalmas produkciót hoztak létre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában