Kórusfesztivál pápai fellépőkkel

2023.04.25. 19:00

Vox Humana - az Emberi hang ünnepe

A révkomáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ nagytermében 21. alkalommal rendezték meg a Vox Humana címet viselő kórusfesztivált. Az idei programban vendégként a pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola gyermekkara is fellépett.

Haraszti Gábor

A révkomáromi és a pápai intézmény között évtizedes kapcsolat van

Forrás: iskola

A Gaudium Vegyes Kar és Hangszeres Kamaraegyüttes, a Jókai Mór Alapiskola kórusa, az Eötvös Utcai Alapiskola kórusa és a Marianum Egyházi Iskolaközpont kórusa mellett az erkelesek is felléptek, akik már visszajáró vendégei a fesztiválnak, ezúttal 48-an képviselték az iskolát és a várost. A pápai iskola pedagógusa, M. Varga Veronika első alkalommal vett részt a hangversenyen, ami, mint mesélte, maradandó élmény volt számára. 

- Két összkari feldolgozást adtunk elő a többi kórussal, az egyik a Kormorán együttes Templom és iskola című szerzeménye, a másik az Üzenet a kék bolygónak című dal volt, ennyi gyermeket együtt látni és hallani a színpadon felemelő élmény volt, a közös éneklésben több mint százan vettek részt. Egyébként mi Bárdos Lajos Faluvégén című népdalfeldolgozását, háromszólamú kánonban egy zsidó népdalt, Stankovics Luca zongorakíséretében egy litván népdalt valamint az Avatar film egyik betétdalát, az Adiemust adtuk elő, nagy sikerrel. Jó volt a szakmabeliekkel találkozni és azt látni, hogy a gyerekek milyen nagy odaadással és átéléssel énekeltek a színpadon.

M. Varga Veronika hozzátette, legközelebb a révkomáromiak jönnek Pápára, hiszen részt vesznek a május végi erkeles hangversenyen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában