Kultúra

2023.02.21. 08:00

Az év olvasóit jutalmazták a pápai könyvtárban

A névadó születésnapján jutalmazta leghűségesebb olvasóit a Jókai Mór Városi Könyvtár. Három kategóriában osztottak ki díjakat, a legtöbb könyvet Molnár Tímea kölcsönözte, mellette Koller Katalin és Papné Pákozdi Anna részesült tárgyjutalomban.

Haraszti Gábor

Három kategóriában adtak át díjakat Fotó: Haraszti Gábor

Az év olvasói oklevelet, könyvet és ajándékokat vehettek át Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezetőtől, aki elmondta, ebben a rohanó, online világban kiemelt figyelmet érdemelnek azok, akik rendszeres vendégei a könyvtárnak. – Három kategóriában adtuk át a díjakat, a gyermek és ifjúsági kategóriában a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákja, Koller Katalin 93, a felnőttek között Molnár Tímea 222, a 65+-os kategóriában Papné Pákozdi Anna 144 kötetet kölcsönzött 2022-ben. Jövőre szeretnénk a családi kategóriával kibővíteni a díjazottak körét, ez azt jelenti, hogy azt a családot is megjutalmazzuk, ahonnan a legtöbb beiratkozónk van.

Fotós: Haraszti Gábor

Papné Pákozdi Anna 1994 óta tagja a városi könyvtárnak. – Gyermekkorom óta szeretek olvasni – mesélte a díjazott. – Főleg olyan tematikájú könyveket keresek, melyek generációkon átívelnek, évtizedeken keresztül végigkísérik az emberi és családi sorsokat. Fábián Janka munkásságát nagyon szeretem, újabban Náray Tamást is szívesen olvasok. Nagyon elégedett vagyok a könyvtár szolgáltatásaival, havonta többször is megfordulok itt, és örömmel látom, hogy egyre csak bővül a kínálat.

Fotós: Haraszti Gábor

A Jókai Mór Városi Könyvtárnak jelenleg közel 1600 beiratkozója van. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában