Vízer Júlia jubileumi tárlata nyílt a Pannóniában

Az idei év első kiállítását Vízer Júlia munkáiból rendezték meg a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban.

B. Virág Rita

Fotó: Balogh Akos

Tavaly volt 75 éves Vízer Júlia, jubileumi tárlatát még akkor tervezték, azonban a pandémia miatt kénytelenek voltak elnapolni. Most bepótolták. Fábián László grafikusművész köszöntőjében kiemelte, a festőnő csendes, szerény, visszahúzódó személyiség. Vízer Júlia és családja – férje, Hunyadi István és fia, Gábor szintén festőművész – a 70-es évek elején lett káptalani birtokos. Itt alkotott férj és feleség, két eltérő habitusú művész.

– Julika a festészetet is olyan munkának tekintette mint minden mást. Ezzel együtt ellátta a feleség szerepével járó feladatokat, összetartotta a családot. Ez a csendes békesség, az asszonyi gondoskodás a képein is jelen van – hangsúlyozta Fábián László.

Vízer Júlia a hagyományos csendéletek, tájképek mellett a geometriai formákkal is szívesen játszik. Fábián László szerint épp ez adja képei nagyszerűségét, nem csak egyfajta igazságot ismer; s ezt a sokrétűséget a maga csendes, finom, halk módján közli velünk. Kepli Lajos polgármester is köszöntötte az alkotót, emléklapot adott át neki a szép jubileum alkalmából.

Vízer Júlia lapunknak elmondta, keserves volt számára a pandémia, a bezártság, s most minden kicsit nehezére esik. Amikor úgy döntött, festőművész lesz, nem gondolta, hogy ilyen nehéz munkát vállal magára, ám a sok nehézség dacára mindennél jobban esik számára, amikor mások gyönyörködnek, elmerülnek, belefeledkeznek a képeibe. Végre újra átélheti ezt a csodás érzést.

A tárlatmegnyitón részt vevők Vízer Júlia jubileumi tortáját is megkóstolhatták. Közreműködött Nagy Zsuzsanna hegedűművész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában