Családom a csapatom

2020.02.16. 12:28

Színes és vidám alkotások érkeztek a veszprémi rajzpályázatra

Átadták a Családom a csapatom című, gyermekeknek kiírt rajzpályázat díjait.

Marton Attila

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A helyi Házasság hete program szervezői hatodik alkalommal hirdettek rajzversenyt óvodásoknak és általános iskolásoknak, a díjakat ünnepélyes keretek között adták át a Veszprémi Petőfi Színházban.

Porga Gyula polgármester köszöntőjében kiemelte, a színes és vidám rajzokon arról üzennek a gyermekek, hogy számukra mit jelent a család, a szülőkkel, testvérekkel és nagyszülőkkel való viszony. Hozzátette, akkor lehet erős egy város, így Veszprém is, ha a közösség legkisebb egysége, a családok kiemelt szerepet kapnak, az önkormányzat ezért dolgozik. Márfi Gyula emeritus érsek a gyermekek jogairól és a válás káros voltáról is beszélt, kiemelve, hogy világnézetileg és erkölcsileg elkötelezett iskolákra van szükség.

A beérkezett pályaműveket Héthelyi Réka, a Házasság hete veszprémi mentora, Somogyi Eszter, a Szent Margit óvoda vezetője, Csik Richárd festőművész és Környei Ágota, a Művészetek Háza múzeumpedagógusa értékelték. Utóbbi a díjátadón arról beszélt, nagyszerű alkotások születtek, a műveken visszaköszönt, hogy a gyermekek szabadon, megkötések nélkül, szeretettel hozták létre alkotásaikat. Hozzátette, sok kollázs készült ragasztásos technikával, egy mű pedig A kis herceget idézte meg illusztrációszerűen.

A gyermekek munkáit négy korcsoportban díjazták, a jutalmakat Márfi Gyula és Porga Gyula adták át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában