Sikeres volt a pályázat

2019.11.23. 07:00

Pápai diákokat díjaztak a Szent Erzsébet-ünnepségen

Két pápai tanulót díjaztak novella kategóriában a budapesti Szent Erzsébet Rózsája díjátadó esten.

Napló

Borsos Maja Dóra, Udvardy György érsek és Dudás Vanessza Fotó: Veszprémi Érsekség

Fotó: Veszprémi Érsekség

Huszadik alkalommal adta át a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a Szent Erzsébet Rózsája díjat Budapesten,aNemzeti Színházban. A kitüntetésre javasoltak közül Erős Klárát, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász önkéntesét, valamint Marie-Rose Pauwelst és John Van Mieghemt, az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon támogatóit választották ki a testület tagjai. A díjat Veres András győri megyés püspök, az MKPK elnöke adta át.

Borsos Maja Dóra, Udvardy György érsek és Dudás Vanessza Fotó: Veszprémi Érsekség

A püspöki konferencia a Katolikus kulturális hetek programsorozat keretében vers- és novellaíró pályázatot hirdetett, Szépirodalmi pályázat Árpád-házi Szent Erzsébet életéről címmel. A pályázat célja az volt, hogy a résztvevők a szépirodalom eszközeivel mutassák be az egyház példaadó szentjét, Árpád-házi Szent Erzsébetet, életét, tetteit, csodáit. A pályázatra az egyházmegyékből 141 pályamű érkezett, korcsoportonként az öt legjobbat szakmai zsűri választotta ki.

Az ünnepélyes eredményhirdetést a Szent Erzsébet rózsája díjátadó esten tartották. A díjakat Udvardy György veszprémi érsek, az MKPK alelnöke és Ternyák Csaba egri érsek, az MKPK oktatási bizottságának elnöke adta át.

A Veszprémi Főegyházmegyéből novella kategóriában, a 10–14 évesek közt két diákot díjaztak: Dudás Vanessza, a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákja első, Borsos Maja Dóra, ugyanezen pápai iskola diákja negyedik helyezésért vehette át jutalmát. Az első helyezett alkotását a Nemzeti Színház művészei tolmácsolták a gála résztvevőinek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában