tíz éve nincs köztünk

2019.08.06. 09:55

Cseh Tamásra emlékeznek Bakonybélben

Cseh Tamásra, a település díszpolgárára emlékeznek halálának tizedik évfordulóján Énekmondók emlékezete mottóval, az önkormányzat és a Tinódi Pajzs Egyesület szervezésében augusztus 10-én, délután fél öt órai kezdettel.

Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

A helyszín, immár ötödik alkalommal idén is, a szívéhez oly közel álló Szent-kút. Az est tisztelgés művészete, az énekmondás előtt, ugyanakkor nemcsak magas színvonalú zenei rendezvény, hanem baráti összejövetel is a zenészek, rajongók, bakonyi indiánok között.

A Tinódi Pajzs Egyesületet képviselve Kátai Zoltán, az egyik főszervező minden évben fellép az emlékesten Fotó: Müller Anikó Hanga

A szereplők – Kátai Zoltán és Lantos Szabó István lantművészek, a Musica Historica régizene együttes, a helyi népdalkör – a zenei múltba, a forrásokhoz vezetik vissza a közönséget. A régi barát, Tolcsvay Béla Kossuth-díjas gitáros-énekes és Heinczinger Mika, a Misztrál Együttes tagjának koncertje a huszadik század végének hangulatát idézi meg.

A Cseh Tamás Archívum és Mozgóképkincs Alapítvány minden évben különleges filmösszeállítással jelenik meg az esten, az idén Cseh Tamás arcai – Keresztül-kasul a histórián címmel filmdokumentációban mutatják be a művész életútját.

A tábortűznél közös éneklés lesz Mülhauser Martina gitáros-énekes felvezetésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában