A témanap előadója példaként állhat a diákok előtt

2019.02.22. 07:00

Legyen nekik dzsessz – Vörös Janka látogatott el a várpalotai iskolába

Legyen nekik dzsessz címmel témanapot tartottak az elmúlt héten a várpalotai Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskolában. A pályázati forrásból megvalósított eseményen az országos hírű dzsesszénekesnő, Vörös Janka látogatott el az intézménybe, s tartott izgalmas előadást a dzsessz kialakulásáról és a műfaj fejlődéséről.

Szabó Péter Dániel

A dzsessz és a kortárs könnyűzene kapcsolatáról is beszélt előadásában Vörös Janka Fotó: Szabó Péter Dániel

A gimnázium tanulóival megkeresték a közös pontokat, amelyek összekötik az általuk hallgatott és kedvelt kortárs könnyűzenét a dzsesszel. A színes, hangulatos, zenei idézetekkel dúsított előadás attól vált mindenki számára emlékezetessé, hogy Vörös Janka előadott több számot is, saját magát kísérve zongorán.

Vörös Janka a Kodolányi Egyetem és a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnázium dzsesszének tanára, a Lakatos Ablakos Dezső országos dzsesszének-verseny győztese, Köztársaság-ösztöndíjas és Sólyom-ösztöndíjas énekesnő (ez utóbbi jelöltjének a magániskola tehetségpontjának ajánlásával került).

A dzsessz és a kortárs könnyűzene kapcsolatáról is beszélt előadásában Vörös Janka Fotó: Szabó Péter Dániel

A gimnazista fiatalok korban hozzájuk közel álló művésszel ismerkedhettek meg, aki tehetségével, szorgalmával, kitartó munkájával érte el eddigi eredményeit, így példaként állhat előttük és mindenki előtt, hogy eltökéltséggel elérhetjük céljainkat.

Megtudtuk, a zenei sorozat tovább folytatódik a tanintézményben, márciusban fiatal csellóművészek érkeznek majd az iskolába, akik Csellóval a világ körül címmel tartanak előadást a diákoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában