Noszlop

2018.12.05. 10:58

Nemzedékek köszöntőműsora András napon

Címkék#andrás-nap

A Noszlopi NEMZEDÉKEK Hagyományőrző Csoport András napi ünnepi programjaként a környék népdalkörei, népzenészei találkoztak a Faluház nagytermében. A jeles nap alkalmával meghirdetett népzenei hagyományőrző találkozóra több helyi és környéki szólista, népdalkör kapott meghívást.

Jákói Bernadett

A találkozó házigazdája a Noszlopi NEMZEDÉKEK Hagyományőrző Csoport Borvarázs műsorukkal köszöntötte a közönséget (fotó: Jákói Bernadett)

IV. alkalommal, idén Szent András napon szervezte meg a település a népzenei találkozót, melyen a Csobánc Népdalkör Tapolcáról, az Ivánci Népdalkör, Borzavári Róza népdalénekes, , a kecskedudán játszó Császár Dominik népzenész Dobáról, (aki maga is a noszlopi Általános Iskola tanulója volt), Jákói Betty citerás előadó valamint a noszlopi házigazda a NEMZEDÉKEK Hagyományőrző Csoport működött közre.

Tapolcai Csobánc népdalkör műsora
(fotó: Jákói Bernadett)

 

A fellépők közül a fiatal népzenészek, Róza és Dominik a műsor utolsó részében egy helyi népdalt tanítottak meg a közönségnek kecskedudán és énekkel. Az est zárógondolatait Jákói Betty veszprémi citerás osztotta meg a szépszámú közönséggel, melyben a Veszprém megyei népzene kultúra és a hagyományőrzés fontosságára hívta fel a közönség figyelmét.

A rendezvény helyi szakmai vezetője Magyar Istvánné, aki maga is lelkes citerásként vezeti a hagyományőrző csoportot .A rendezvényt közös vacsora és jókedvű nótázás zárta a Közösségi Házban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában