rangos elismerés

2018.12.13. 18:00

Megyei értéktárba került az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar

A térségben és országosan is elismert kilencvennégy éves múltra visszatekintő Ajka Városi Bányász Fúvószenekar rangos elismerést kapott. Nemzeti értékként a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Veszprém Megyei Értéktár Bizottsága felvette a fúvószenekart a megyei értékek kulturális örökség szakterületi kategóriájába a közelmúltban.

Borsos Renáta

Nemzet értékként a megyei értéktárba került az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar Fotó: Györkös József(archív)

Mára már senki sem él az alapító tagok közül, mégis az elődök szellemiségét őrizve a hagyományőrzés és az újszerű vonulatok teljes szimbiózisában működik a zenekar. A muzikális társulásban minden generáció képviselteti magát. Ami töretlenül jelen van, legalább akkora intenzitással, mint az alapítás éveiben az az, hogy a tagokat a zene iránti alázat és szeretet köti össze.

A harmonikus csapatlégkörnek, a szakmai felkészültségnek és a zeneileg is elismert Szücs Krisztián karnagy együttes munkájának köszönhetően, a sikeres formáció több rangos kitüntetéssel a birtokában a maximumot nyújtja minden alkalommal, legyen szó hazai vagy akár nemzetközi fellépésről. Mindez együttesen a fúvósokat egészen odáig vezette, hogy a megyei értékek közé immáron már magukat is odasorolhatják. A nagy népszerűségnek örvendő zenekar karnagya megkeresésünkre elmondta, lélekemelő volt a Nyárádon rendezett Megyei Értékünnepen átvenni a megtisztelő elismerés szimbólumaként a plakettet és a díszoklevelet A megye felé a felterjesztés nemes feladatát az ajkai Bányász Kulturális Egyesület végezte, Oravecz Edit elnök vezetésével .

Nemzet értékként a megyei értéktárba került az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar
Fotó: Györkös József(archív)

– Jövőre, jubileumi évünkre készülünk, melyet mind a kitüntetésnek mind a 95 évnek a fényében egy egész éves rendezvénysorozattal ünneplünk. Februárban tartjuk a farsangi örömzenei koncertünket és készülünk egy fúvósfesztiválra, melyre külföldi zenész barátainkat is meghívjuk. Terveink között hagyományteremtő szándékkal szeretnénk a tanév végén a megyei zeneiskolák fúvószenekaraival tartani egy junior fesztivált. A jövő év végét pedig egy templomi koncertsorozattal zárnánk- fejtette ki Szűcs Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában