egy tök jó délután

2018.10.24. 18:34

Faragták és meg is főzték az őszi finomságot Ajkán

Tökfaragás, tökszobrászat, tökös ételek kóstolója várta a Csingervölgyért Egyesület által tizedik alkalommal megszervezett Tökfesztivál résztvevőit október 21-én a településrész központjában. Az idei fesztivál az esélyegyenlőség jegyében zajlott, ugyanis fogyatékkal élő művészeti csoportok adták a műsort.

Tisler Anna

A tökfaragásra idén is sokan jelentkeztek, rengeteg szép alkotás született

Fotó: Tisler Anna

Gerencsér Hilda, az egyesület elnöke elmondta, ma már nem csupán a csingeriek, hanem egész Ajka várja a rendezvényt. A kerekesszékesek Rolling Country tánc­csoportja és a Molnár Gábor Műhely Alapítvány Hangadók zenekara műsora bebizonyította, hogy a fogyatékkal élők éppúgy képesek alkotó emberként élni, tevékenységük által másoknak örömöt szerezni, mint az egészségesek.

A tökfaragásra idén is sokan jelentkeztek, rengeteg szép alkotás született Fotó: Tisler Anna

Az egyesület tagjai tökös ételeket, többek között töktócsit, tökös-mákos rétest, tökmagolajos salátákat készítettek és azzal kínálták a vendégeket.

Tökfaragásban Illés Péter munkáját tartotta legszebbnek a zsűri, Padné Szabó Mária, Krajcsi Tiborné és Baranyai Ferenc. A legérdekesebb tököt Farkas Gyuláné vitte, a legnagyobb kollekció Áment Jánosé volt, a legnagyobb méretű termésért is ő kapott oklevelet, a legkisebbért pedig Tóth Mihályné. A rajzversenyt Hoffmann Szabina nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában