Szárnyra kelt a gyerekek képzelete

2018.08.09. 07:00

Megmozgatta a fantáziájukat az Életem a Marson című rajzpályázat

A nagy Mars-közelség kapcsán, a Bakonyi Csillagászati Egyesület, Életem a Marson címmel rajzpályázatot hirdetett a közelmúltban. A beérkező pályamunkákból, ünnepélyes díjkiosztó keretében kiállítást nyílt a művelődési központban.

Borsos Renáta

Érdeklődéssel tekintették meg a látogatók a marsi rajzpályázat kapcsán elkészített pályamunkákat Fotó: Borsos Renáta

A Mars-közelség kapcsán a Bakonyi Csillagászati Egyesület, Életem a Marson címmel rajzpályázatot hirdetett. A beérkező pályamunkákból ünnepélyes díjkiosztó keretében kiállítást nyílt a művelődési központban. Az egyesület elnöke, Ivanics Ferenc lapunknak elmondta, a Veszprém megyei általános iskolásoknak kiírt pályázatra rengeteg diák adta be alkotását, összesen 445 rajzból kellett az egyesületi tagoknak kiválasztani a nemrég bemutatott tárlat anyagát. A legszebb rajzok alkotói különleges díjazásban részesültek. Az ünnepségen a kitüntetett pályamunkákat Ivanics Ferenc méltatta.

– Szebbnél szebb munkák érkeztek, nehéz dolgunk volt az értékelésnél. A sok gyönyörű rajz miatt létrehoztunk egy Mély-ég kategóriát, olyan alkotásokat is jutalmazva, amelyek valamiért nem feleltek meg a követelményeknek.

Érdeklődéssel tekintették meg a látogatók a marsi rajzpályázat kapcsán elkészített pályamunkákat Fotó: Borsos Renáta

– Ezek a rajzok jellemzően megyén kívülről érkeztek, ám a minőségük miatt nem volt szívünk kizárni őket a versenyből. Két felkészítő tanárt is díjaztunk. Négy iskola is nyert, mivel a különdíjasok jutalmaként az egyesületünk ingyenes csillagászati előadását kapják ajándékba. A versenyben két korcsoportban indulhattak a diákok. A 8-11 évesek között külön dicséretben Majoros Máté és Szaniszló Vilmos Mátyás, míg külön díjban Végh Bernadett és Szkurszky Míra részesült. Első helyen Hegedűs Zsófia, második helyen Karker Barnabás, harmadikként Tornavölgyi Enikő végzett.

A 12-14 éves korosztálynál külön dicséretes lett Talamár Dominik és Császár Armand. Külön díjat Molnár Márton kapott. A külön dicséretesek könyvet, meteorit szilánkokat és ékszereket kaptak ajándékba. A nagyobbaknál első helyen Gardó Levente, másodikon Kulcsár Réka, harmadikon Pintér Zsombor Barnabás végzett. Jutalomként gazdára találtak a 3D Mars-gömbök, illetve az első helyezettek Kereszty Zsolt, az MTA külső munkatársa, jeles meteorit-szakértő jóvoltából egy-egy Mars-szilánkkal gazdagodtak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában