Életmentő, romkutató kutya

Az életmentő kutya, a németjuhász Hope az Év hős kutyája. Az életmentő, szolgálati, terápiás, segítő és mentő ebek számára hirdetett Az Év hős kutyája verseny célja, hogy bemutassa, díjazza a négylábú hősöket.

Az életmentő kutyák áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek, legyen vakvezető kutya, romkutató, bombakereső vagy éppen terápiás kutya. 

Életmentő kutya, a németjuhász Hope, az Év kutyája
Életmentő kutya, a németjuhász Hope, az Év kutyája 
Fotó: Szervezők

 

 

 

Életmentő kutya Törökországban 

Hope, a mikolci mentőcsoport rom-, személy- és nyomkereső kutyája nyolc éves, élő és elhunyt emberek keresésére, romkutatásra specializálódott. Hope kutya Lehoczki-Spider László hű társa, aki Mancs kutyájával vált világhírűvé többek között az 1999-es törökországi földrengés kapcsán. Legutolsó sikeres nemzetközi bevetésük 2023-ban volt szintén Törökországban és Líbiában. Hope kutya az egyetlen a világon, aki külföldi mentőcsapatot képviselt és török „ebkollegájával” együtt bemehetett a török elnöki palotába, és aki személyesen Erdogan elnöktől vehette át a legmagasabb török állami kitüntetést. Mancshoz hasonlóan egy nemzeti és nemzetközi hős, akire bármikor számíthatnak az eltűnt vagy bajba jutott emberek és hozzátartozóik. Hős létére igen szerény is, akit a bemutatók alkalmával sokat simogathatnak a gyerekek. KE

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában