Tartalmas kirándulás

2 órája

Emléktúra Nagy László nyomában

A Pápai Református Kollégium hetedikes diákjai is részt vettek a Nagy László emlékére rendezett kiránduláson, ahol felfedezték a híres költő kedvenc helyeit a Somló hegyén. Az emléktúra során a diákok szellemi totón mérték össze tudásukat, élvezhették a helyi gasztronómiát, és betekintést nyerhettek Iszkáz hagyományőrző mesterségeibe.

Haraszti Gábor

A Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány meghívásának eleget téve csatlakozott a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma csapata a Nagy László-emléktúra programjaihoz, melyet immár negyedik alkalommal rendeztek meg. A tartalmas napon a poéta kedvenc helyein barangoltak az emléktúra résztvevői.

A csapat a Szent István-kilátót is érintette az emléktúra során.
Az emléktúra résztvevői sok emlékkel utaztak haza
Fotó: Adorján Zoltán

A Budai Gabriella és Adorján Zoltán vezette csoportot hat, hetedik osztályos diák alkotta. Iszkázon a Refi hajdani diákja, Nagy László szülői házánál találkozott a lelkes csapat, ahol Hencz András kuratóriumi elnök az alapítvány képviseletében köszöntötte az emléktúrára érkezőket. Innen a csoport busszal a Somlóhoz utazott, ahol bebarangolták a híres költő kedves helyeit. A majd’ ötórás kirándulás során próbára tették izmaikat, élvezték a kellemes őszi időt, jókat beszélgettek, sőt még egy ifjú öregdiákjukkal is találkoztak a kiránduláson.

Népi játékokkal is megismerkedtek a refis tanulók
Fotó: Adorján Zoltán

 

Finom ételekkel, szórakoztató programokkal folytatódott az emléktúra

− Visszatérve a Nagy László Emlékházhoz, Iszkáz lokálpatriótái csodálatos gulyással és tócsival vendégeltek meg bennünket, majd szellemi totóval, játékos formában mérték fel a szervezők, hogy szellemileg mennyit gyarapodtak a tudáspróbázók a nap során, ugyanis számos ismerettel gazdagodhattunk úgy Nagy Lászlóról, mint a Somló tájáról. Diákjaink egyik csapata harmadik helyezett lett, jutalmul értékes könyvjutalmat is kaptak. Délután pedig népi játékokkal és Nagy László kedves mesterségeivel foglalatoskodtunk helyi szakemberek irányításával. Példamutató, hogy miként őrzi hagyományait, kincseit Iszkáz közössége. Igazán tartalmas programon vehettünk részt, amelyet innen is köszönünk a szervezőknek és a lelkes kisdiákoknak, akik közül egyik azzal búcsúzott, hogy jövőre is jöhet-e – mesélte Adorján Zoltán, az iskola tanára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában