Nyugdíjasköszöntés

2 órája

Kétezer éve nem változott a lényeg – Szivarzsebbe tűzték a napsugarat az idősek ünnepén (videó)

Babakocsiban tolt újszülöttekkel és karonülőkkel gyülekeztek a szülők Tésen az idősek köszöntésére várva, ugyanis óvodás gyermekeik felléptek a nyugdíjasok rendezvényén. Így az több generáció közös ünnepévé vált a kelet-bakonyi faluban.

Rimányi Zita

Cicerónak, az ókori filozófusnak a megöregedésre vonatkozó elmélkedései közül olvasott fel párat Ovádi Péter országgyűlési képviselő a tési időseknek. A kétezer évvel ezelőtti gondolatsor szerint az öregkornak megvan a maga öröme, ha tud vele élni az ember. A szépségét az emlékek felhalmozódása adja. Igaz, a fiatalos lendületet felváltja a csendes bölcsesség. A szemlélődő megértésre, az élet mélyebb értelmének felfedezésére nyílik lehetőség. A test lassulása és a lélek ébredése együtt jár.

Népdalkör is fellépett a tési idősek ünnepén
Népdalkör is fellépett a tési idősek ünnepén
Fotó: képviselői iroda

Látszott, hogy a honatya szavait belátó mosollyal fogadták az összegyűlt idősek, akiket Fodor-Bödös István János tési polgármester régebb óta fiataloknak nevezett köszöntőjében. Az óvodások műsoruk végén hurkapálcára rögzített napocska bábfigurával ajándékozták meg őket, akadt, aki azt a szivarzsebébe tűzte. Hány napsugár jár egy nagyinak? – kérdezte viccesen az egyik asszony, mire egy másik a kisgyerekekre célozva megjegyezte: ezek a kicsik mindannyian a napsugarak nekünk.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő Cicero, az ókori filozófus megöregedésre vonatkozó elmélkedései közül olvasott fel párat
Ovádi Péter országgyűlési képviselő Cicero, az ókori filozófus megöregedésre vonatkozó elmélkedései közül olvasott fel párat
Fotó: képviselői iroda

Talán a Bakonyban jobb, könnyebb magasabb kort megérni, mint máshol. Az biztos, hogy igazán nagy tapssal fogadták a tési nyugdíjasok Módri Györgyit és Kőrösi Csabát, a Petőfi Színház művészeit.  Műsorukban énekszóval járták körbe az öregedés érzésvilágát, azt, miként lehet szép. Lehet, hogy – ahogy a dal mondja – „csak szeretni kell, ennyi az egész".

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában