Kirándulás

2024.09.04. 11:00

Szemléletformálás a közösség erejével

A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet pályázatának köszönhetően szemléletformáló és közösségépítő rendezvényeket, programokat tartott az elmúlt hónapokban a Vakok és Gyengén Látók Veszprém Megyei Egyesülete.

Jákói Bernadett

A szervezet tagjai számos alkalommal mutatták be a többségi társadalom tagjainak, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeniük nap mint nap, valamint kötetlen kávéházi klubdélutánokat, beszélgetést és kirándulást is szerveztek az év során. A projektév hivatalos lezárásának helyszínét a napokban az Eötvös Károly Könyvtár Nagy László-terme biztosította. 

A Győr-Moson-Sopron megyei szervezet csoportja a veszprémi kiránduláson Fotó: Jákói Bernadett 

Az előadók között óvodák, iskolák, középiskolák képviselői számoltak be az érzékenyítő foglalkozások, tanórák tapasztalatairól. Csehné Huszics Márta, a Vakok és Gyengén Látók Veszprém Megyei Egyesületének elnöke hangsúlyozta és megköszönte mindazok áldozatos munkáját, akik a projekt megvalósításában saját egészségi nehézségeiken felülemelkedve aktívan részt vettek, támogatták egymást és a közösséget, majd elismeréseket, ajándékokat adott át a pályázatban együttműködő szervezeteknek, segítőknek.

Augusztus utolsó napján veszprémi kirándulásra érkezett a Győr-Moson-Sopron megyei vakok és gyengén látók csoportja a veszprémi szervezet meghívására. A megyeszékhelyre érkezést követően a várbörtönbeli kiállítás, ebéd a Hangvillában, séta a Kolostorok és Kertek sétaútjain, a jezsuita templom és a Szűz Mária-szobor megtekintése szerepelt a programban a győri szervezet közel 50 fős csoportjának. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában