Bazalt napok a Badacsony lábánál

Idén ősszel is megrendezik Badacsonytördemicen a Bazalt napokat, amelyre szeptember 28-29. között várják az érdeklődőket. A Badacsony lábánál tartandó kétnapos esemény a közösség összefogását, a helyi hagyományokat és a természeti kincseket állítja középpontba, változatos programokkal kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Szijártó János

A szombati nap gazdag kulturális és szórakoztató programokat kínál. 10 órakor a település régi elnevezéseit tartalmazó névtáblát avatnak, s ezzel egy időben gyerekprogramok kezdődnek az óvodában. 11 órától a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar ad koncertet, délben lesz a rendezvény ünnepélyes megnyitója. Utána Beke Zsolt atya mutatja be a településen egykor élt híres egyházi személyek munkásságát.

Közben a látogatók szürkemarha-gulyásleves mellett élvezhetik Bódi Lajos és cigányzenekara műsorát. Délután történelmi előadások, borászat- és halászmesteri bemutatók, valamint kádárbemutató színesíti a programot. Az estét zenei produkciók koronázzák meg, többek között a 100 Folk Celsius koncertje és a Crazy Live Zenekar utcabálja.

Vasárnap ünnepi búcsúi szentmisével kezdődik a program 11.45-kor, amelyet a helyi művészetek és irodalom iránt érdeklődők számára szervezett kerekasztal-beszélgetések követnek a Nefelejcs Vendéglőben. A délutáni programok között a badacsonyi borok világába is betekinthetnek a résztvevők, ahol Laposa József és barátai mesélnek a régió borászatának titkairól.

A Bazalt napok minden korosztály számára felejthetetlen élményt ígérnek, a kulturális programok mellett közösségi élményekben és finom ételekben is bőven lesz része minden vendégnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában