Labdarúgás

2 órája

Döntetlen lett a vármegyei fociderbi

Helyzetek akadtak, gól azonban nem született a Balatonalmádi SE-Úrkút SK vármegye I-es futballrangadón vasárnap.

Horváth Gábor

A Szentantalfa (bordó mezben) és a Rátót egyaránt kikapott

Fotó: Nagy Lajos/Archív

Balatonalmádi SE–Úrkút SK 0-0
Balatonalmádi, 200 néző. Balatonalmádi SE: Sevinger – Hoffer D., Lórántfy, Ács (Kovács N.), Babos, Király, Németh L. (Jánó), Bóka, Páhy (Hoffer L.), Nagy Á., Vincze.
Úrkút SK: Kádár – Král, Lang, Zágor (Varga P.), Papp A., Szedlacsek (Udvardi), Bencsik (Varga B.), Bognár, Kuti, Sáringer (Boromisza), Horváth Á.

Kellemes őszi időben, tökéletesen előkészített pályán indult útjára a labda az elmúlt két év vármegyei bajnokcsapatainak találkozóján. Az első játékrész első felében a vendégcsapat birtokolta többet a labdát, ennek ellenére gólszerzési lehetősége a BSE-nek volt. Nagy Ákos a kapussal állt szemben, Kádár Balázs, a vendégek hálóőre hárított. A félidő további részében folytatódott a küzdelem, a kapuk nem igazán kerültek veszélybe. Fordulás után mindkét csapatnak adódtak lehetőségei, mindkét oldalon több gólszerzési lehetőséget láthatott a szépszámú közönség. A labda vagy elkerülte a kaput, vagy a kapusok hárítottak, illetve két alkalommal a vendég kapufa mentett.

A csapatok taktikusan, szervezetten, nagy akarattal játszottak, mindkét oldalon adódtak helyzetek, igazságos döntetlen született.

Jók: Sevinger, Hoffer D., Bóka, ill. Kádár, Bognár, Kuti.

Csetény SE–FC RAC 3-1 (0-1)
Csetény. Csetény SE: Hornich – Horváth K., Kurcz, Horváth M., Juhász, Szántó, Dávid, Arany, Kalányos, Katóka (Danó), Szehoffner (Bernáth).
FC RAC: Király – Balta, Vaczola, Bekker T. (Farkas P.), Vörös, Rozgonyi (Mtewele), Kövesi, Tímár, Varga D., Bekker R. (Peintler), Dudás (Vincze).
Gólszerzők: Kurcz (2), Dávid, ill. Tímár.
Kiállítva: Peintler (81., FC RAC).
Szentantalfa NVSE–FC Zirc 1-2 (0-2)
Szentantalfa, 200 néző. Szentantalfa NVSE: Szombathelyi – Dombi, Bertalan (Gaál), Németh K., Nagy Zs., Molnár K., Szigeti, Füle, Németh B. (Steierlein), Slemmer, Vári Kovács.
FC Zirc: Nagy M. – Bíró, Hornyacsek, Kutasi, Hegyi (Orbán), Mári, Szamarasz, Szöllősi, Somogyi, Pataki, Kovács L.
Gólszerzők: Dombi, ill. Kovács L., Szamarasz.

Igazi derbi hangulat fogadta a csapatokat a hétvégi antalfai meccsen. Sok néző előtt, szép időben kezdődött a meccs, amelyen az első perctől kezdve masszívan visszazárt védekezni a Zirc a saját térfelére. A 10. és 20. perc között két gyors vendég kontra végén 0-2 volt az állás. Hiába járatta, birtokolta többet a labdát a hazai csapat, nem volt veszélyes a vendégkapura. Félidőben maradt a két gólos zirci előny. A 46. perctől váltott a hazai csapat és teljesen benyomta a Zircet a kapu elé. A vendégek csak hébe-hóba lépték át a felezőt, szinte 10 emberrel védekeztek. A 70. perc körül jött egy antalfai gól, ami izgalmassá tette a hajrát. Az Antalfa nyomott, a Zirc hősiesen védekezett, így maradt az egy gólos vendég siker a döntetlen szagú mérkőzésen.

Jók: senki, ill. senki.

Tudósított: Dombi Gábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában