Újabb öt évre szóló igazgatói megbízásokat adtak át

2024.08.28. 18:50

Ünnepélyes tanévnyitó értekezletet tartott a Veszprémi Tankerületi Központ

A Veszprémi Tankerületi Központ szerdán tartotta ünnepélyes tanévnyitó értekezletét a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskolában. A rendezvényen az újonnan megbízott vezetők kinevezését is átadták.

Juhász-Léhi István

Szauer István igazgató ünnepi köszöntőjében elmondta, a pedagógusoknál most kezdődik az év. Úgy fogalmazott, hogy öröm látni a gyerekeket, akik  szépen felöltözve megtisztelik a tanévkezdést. Beszélt arról is, egy kicsit távolabb kell hogy kerüljön az ember az iskolától, hogy azt tudja értékelni.

A Veszprémi Tankerületi Központ szerdán tartotta ünnepélyes tanévnyitó értekezletét a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskolában
A Veszprémi Tankerületi Központ szerdán tartotta ünnepélyes tanévnyitó értekezletét a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskolában
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

– Az is jó dolog az iskola világában, hogy tudjuk: honnan hová szeretnénk eljutni, és látjuk az értelmét a munkának – fogalmazott Szauer István, aki elárulta, 183 tanítási nap áll a pedagógus kollégák előtt. – A másik nagy előnye az iskolának, hogy fiatalok között lehet lenni. És, ha fiatalok között van az ember, akkor fiatalnak érezheti magát. Új dolgok, új információ, új impulzusok érik az embert.

Újabb öt évre szóló igazgatói megbízások

Az ünnepélyes tanévnyitó értekezleten ugyanakkor Szauer István átadta a gratuláció virágait és kis ajándékokat annak kapcsán, hogy a napokban a köznevelésért felelős államtitkár, Maruzsa Zoltán újabb öt évre szóló igazgatói megbízásokat adott át. Eszerint szeptembertől Kőműves Judit vezetheti a pétfürdői Horváth István Általános Iskolát, igazgatói megbízást kapott Molnárné Hunyadi Gabriella a nagyesztergári Ányos Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában.

Újra Széplaki Zoltán vezetheti a szentkirályszabadjai Szent István Király Általános Iskolát, újabb öt évre szóló megbízást kapott Tombor Krisztián a balatonalmádi Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola vezetésére, és nem utolsósorban Uher Benedek, aki a veszprémi Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola első embere.

A nyári vakáció hamarosan véget ér, és egészen október 26-ig kell várnia a diákságnak az őszi szünetre, ami november 3-ig tart majd, míg a téli szünet december 21-től január 5-ig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában