Családbarát Köznevelési Intézmény díj

2024.08.16. 07:00

Két Veszprém vármegyei zsűritag

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Családbarát Vállalat, Családbarát Kórház és Kórházi Osztály és Családbarát Egyetem díj alapítása után 2022-ben megalapította a Családbarát Köznevelési Intézmény díjat, amelynek odaítélésében idén két Veszprém vármegyei pedagógus is részt vesz.

Veol.hu

Forrás: Napló

Az elismerés elnyerésére idén már hat kategóriában (bölcsőde, óvoda, általános iskola, középfokú oktatási intézmény, alapfokú művészetoktatási intézmény, gyógypedagógiai nevelési-oktatási intézmény) lehet indulni.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom résztvevői hisznek benne, hogy családközpontú szemléletformálással az oktatás területén is mély és fenntartható pozitív változásokat tudnak elindítani. A család- és emberbarát szemlélet hatékonnyá, kiszámíthatóvá, szerethetővé teszi a szervezeteket akár munkatársként, akár ügyfélként vagy szülőként kapcsolódunk hozzájuk. Idén harmadszor hirdetik meg a Családbarát Köznevelési Intézmény pályázatot, amelyre 2024. október 31-én éjfélig várják az intézmények pályázatait. A Családbarát Köznevelési Intézmény díj célja a kiemelkedően családbarát működésű köznevelési intézmények szakmai munkájának, az emberbarát működési modellek, közösségépítő jó gyakorlatok elismerése, valamint a társadalom figyelmének felhívása az ebben élenjáró intézményekre.

A díjat minden évben egy-egy bölcsőde, óvoda, általános iskola, középfokú oktatási intézmény, alapfokú művészetoktatási intézmény és gyógypedagógiai oktatási és nevelési intézmény kapja. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által alapított díjat a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Richter Gedeon Nyrt. támogatja.

Az eredményhirdetést ünnepélyes díjátadóval egybekötve 2025. február 22-én a Pedagógus Expón rendezik meg.

A zsűri tagjai: Bagdy Emőke (pszichológus, egyetemi tanár, tiszteletbeli zsűrielnök), Pálfay Erzsébet zsűrielnök (Három Királyfi Három Királylány Mozgalom, alelnök), Bernyák Adrienn (igazgató, Zugligeti Általános Iskola, Budapest), Csapodi Zoltán (igazgató, ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, Budapest), Horváth Szilárd (igazgató, Búzaszem Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Göd), Kelemen Anita (óvodavezető, Csetényi Óvoda és Mini Bölcsőde, Csetény), Nyáry Zsigmond (igazgató, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, Budapest), Uher Bertalan (igazgató, Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola, Veszprém), és egy Richter Gedeon által delegált zsűritag. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában