Felszentelik a harangokat

2024.08.06. 18:00

Amikor egy álom valósággá válik

Harangszentelési szentmisét tartanak a balatonfűzfői Jézus Szíve-plébániatemplomban augusztus 10-én, szombaton 10 órakor.

Balla Emőke

Évekkel ezelőtt gyűjtést hirdetett a balatonfűzfői katolikus közösség, hogy a Jézus Szíve-plébániatemplom tornyába – melyben jelenleg két nagyon kicsi harang van, és a szentmisék alkalmával szólalnak csak meg – két új harang költözzön. Bált is szerveztek erre a célra, írta meg a Balatonfűzfői Hírlapban Laposa Norbert plébános, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik szívükön viselték a nemes ügyet, és nagylelkűen hozzájárultak az álom megvalósulásához. 

A harangok szentelése az augusztus 10-én, szombaton 10 órakor kezdődő szentmisén lesz, ekkor szólalnak meg először a harangok, az 56 kilogrammos lélekharang és a 162 kilogrammos nagyobb harang. A szentmisén, melynek főcelebránsa Udvardy György veszprémi érsek, hálát adnak az elmúlt hét év munkájának eredményeiért, Isten kegyelméért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában