Holitscher Napok

2024.07.18. 18:00

A Zaporozsec fergeteges koncertjére buliztak a bakonyiak

A csetényi falunapot több évtizede július második hétvégéjén tartják meg a bakonyi községben. A neve ugyan többször változott – volt egyszerűen csak falunap, Gyümölcs-Íz Fesztivál, a kastély felújítása után pedig Holitscher Nap lett – de fontossága a közösség életében ugyanaz maradt. Ez településnek minden évben a legnagyobb rendezvénye, melyen jobban megismerhetik egymást a helyiek, új barátságokat köthetnek vendégeikkel, szórakozhatnak.

Rimányi Zita

A Holitscher Napokat díjátadó ünnepség nyitotta meg, amelyen az önkormányzat Csetényért Emlékérmet adományozott Ötvös Tamásnak a település gazdasági környezetének javára kifejtett eredményes munkájának elismeréséül. Ezt Bakonyi Zita festőművész Neon emlékek című festménykiállításának megnyitója követte. Három fő inspirációs forrása a rovarok megjelenése és viselkedése, az emberi lélek és természet, valamint a digitális látványvilág. Ezek kombinációiból születnek meg az ötletei, majd a kész művek egy sajátos kifejezési nyelvet létrehozva. Minderről lapunkat Marton Tímea közművelődési munkatárs tájékoztatta és hozzátette: a csetényi Holitscher-kastélyban megtekinthető tárlatokat szinte kizárólag helyi kötődésű alkotók munkáiból állítják össze és ez is azt bizonyítja, hogy a település milyen gazdag tehetségekben és kulturális értékekben.

A Zaporozsec fergeteges koncertjére buliztak a bakonyiak Csetényben
A Zaporozsec fergeteges koncertjére buliztak a bakonyiak Csetényben
Forrás: csetényi önkormányzat 

A falunapi közösségépítés pénteki programja a kiállításmegnyitóval nem ért véget, ugyanis Tóth Tünde előadóművész saját és ismert előadók dalaival szórakoztatta a közönséget, majd Szalai Zoltán, Kicsi MC-vel rophatták a táncot hajnalig a résztvevők. A szombatot a szokásos futóversennyel indították. A Fízkút és Tési Fennsík Vadásztársaságoknak köszönhetően pedig a főzőversenyen ízletes szarvaspörköltek kerültek terítékre. A színpadon a háromszoros Fonogram-díjas  Kovácsovics Fruzsina egy derűs, ismeretterjesztéssel átszőtt, interaktív utazásra hívta a gyerekeket. Kádárné Hegedűs Veronika és Csizmadia Géza párosa ismert operettrészletekkel a közönséget is dalra fakasztotta. Az X Faktor győztese, Opitz Barbi, a Fonogram-díjas Peter Srámek, és az Év Hazai Pop-rock Albuma kategóriában Fonogram Díjat nyert Zaporozsec együttes koncertje pedig igazi nyáresti csemegét jelentett a közönségnek – számolt be róla lapunknak a szervező.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában