Bazalt Iskola

2024.07.16. 18:00

A világ legjobb oktatási újításai között a program, amiért a Balaton-felvidéki, a bakonyi diákok rajonganak

A Bazalt Iskola bekerült a HundrED shortlisted jó gyakorlatai közé, azaz a világon az elmúlt év legfontosabb pedagógiai innovációi közé választották – adta hírül a programot létrehozó tervezőiroda, amely a Balaton-felvidéken és a Bakonyban több iskolával együttműködve különböző kültéri tantermeket épített.

Rimányi Zita

A Bazalt Iskola projekt a kültéri oktatás Kodály-módszerét hozta létre, helyszíneket és módszertant teremtett. Már többször írtunk róla, mert Veszprém vármegyében több kültéri tanterem épült. Van már Bazalt Iskola Tapolcán, Borzaváron, Nemesgulácson, Monostorapátiban, Balatoncsicsón, Szigligeten, Badacsonytomajon, Tihanyban és Borzaváron is.

A Bazalt Iskola projekt a kültéri oktatás Kodály-módszerét hozta létre, helyszíneket és módszertant teremtett
A Bazalt Iskola projekt a kültéri oktatás Kodály-módszerét hozta létre, helyszíneket és módszertant teremtett      
Forrás: CAN Architects

Akár kiránduló osztályok használhatják a meglévőket. Mindegyik más. Azt pedig tudjuk, hogy amit a szabadban kipróbálunk, eljátszunk, élményszerűsége és megtapasztalása révén hatékonyabban válik tudássá. A Bazalt Iskolában, a kültéri tanteremben a közepébe csöppenhetnek mindannak a diákok, amiről tanulnak, nemcsak akkor, ha földrajzról vagy természetismeretről van szó, akár matematika- és történelemórán is.

A Bazalt Iskola a CAN Architects oktatási programja, amely a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa-program partnerségével valósult meg. Tervezik a folytatását, összesen száz iskolát szeretnének bevonni a programba. ,,A Bazalt Iskola 100 nem tűnt el, lassan, de biztosan halad az előkészítése, reméljük, iskolakezdéskor jó hírekkel jelentkezhetünk" – írták a projektgazdák.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában