A világ Herendre figyel

2024.07.16. 10:01

Idén is a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. készíti a Forma–1 magyar nagydíj trófeáit

A Forma–1 magyar nagydíj szervezői is idén is a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-t bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit, közölték a manufaktúra illetékesei.

Kovács Erika

Azt írták, a trófeák tradicionális formája ikonikus jelképpé vált. A vázák neoklasszicista stílusúak, formájuk az ókori vázák alakját követik. Az innovációt a minden évben megújuló dekoráció adja, idén a választás egy különleges, mesterfestők által készíthető mintára esett.

A vázák neoklasszicista stílusúak, formájuk az ókori vázák alakját követik
A vázák neoklasszicista stílusúak, formájuk az ókori vázák alakját követik
Fotó: Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

A Forma–1 díjak dekorálásának alapjául egy távol-keleti herendi minta szolgált, mely a császári bazsarózsa nevet viseli. Ez egy zöld rózsa növényi indákkal és levelekkel, melyet bézs alapszínre festenek fel. A díjakon a Hungaroring sziluettjét is megjelenítik. A konstruktőri herendi dísztálnál áttört szegélyt, porceláncsipkét lehet látni, amelyre a magyar zászló színeit festették, ezzel utalva Magyarországra és a herendi porcelán hungarikumjellegére. A trófeákat nemesfémmel, 18 karátos matt arannyal díszítették, s mintegy hat hónap alatt készültek el. Minden trófea egyedi remekmű, kizárólag az idei magyar futamra készült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában