A település ünnepe

2024.07.25. 16:02

Falunap és gyermeknap Gannán

Főzőverseny, kézműves foglalkozások, vetélkedők, légvár és pónilovaglás is szerepelt a gannai falunap és gyereknap programjában. A település ünnepét először 1992-ben tartották meg, azóta az önkormányzat minden évben megszervezi a falunapot.

Haraszti Gábor

Több mint harminc éve annak, hogy első alkalommal meghirdették ezt az ünnepet, amit az utolsó szovjet katona kivonulásának emlékére rendeztek meg. Az idei rendezvényre is sokan látogattak ki, a nagy melegben a résztvevők hűtéséről a Pápai Vízmű Zrt. által felajánlott párakapu gondoskodott.

Az Aranytorkú Férfikar helyi gyűjtésű nótákat adott elő a falunapon
Az Aranytorkú Férfikar helyi gyűjtésű nótákat adott elő a falunapon
Fotó: önkormányzat


Reggelire krumplis pogácsát és lángost kóstolhattak a résztvevők, a gannaiakat Lukács Attila ízletes halászlével örvendeztette meg. Népszerű volt a főzőverseny, melyre 14 csapat jelentkezett.

– A csapatok a sportpályát körülölelő fák árnyékába rejtőzve főzték meg ételeiket titkos receptek alapján, a zsűri jutalomként arany-és ezüstfőzőkanalakat, okleveleket osztott ki – mesélte Nagy Ottó polgármester. - Az ételek zsűrizését és elfogyasztását követően frissen sült palacsinta volt a desszert. A gannai nőegylet a gyermeknek arcfestést, csillámtetoválást, gyöngyfűzést és kézműves foglalkozást tartott, de lehetőség volt még légvárban ugrálásra és póni lovaglásra is, a gyermeknap résztvevőit a Zanzafix Társulat műsora szórakoztatta. A délután folyamán Vesztergom Kíra és Ábrahám Tibor gannai lakosok színvonalas énekének tapsolhattunk, majd helyi gyűjtésű nótákat adtak elő az Aranytorkú Férfikar tagjai.

A település vezetője elmondta, a falu asszonyai sodrófa-hajításban, a férfiak pedig a gumicsizma dobásban tehették próbára magukat. A nap végén pedig hagyományosan a fiatalok a mosoly csúszdát próbálták ki, a program hajnalig tartó mulatsággal ért véget.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában