Lovasi Napok

2024.07.08. 07:00

Főzés Lovason: finom illatok az erdőben (képgaléria)

Gyönyörű környezetben, ragyogó, összetartó közösség él Lovason, ezt mondta egyebek mellett Polgárdy Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke a Lovasi Napok megnyitóján péntek este a Millenniumi parkban.

Kovács Erika

A főzés mellett több érdekes és színvonalas programot kínáltak a szervezők. Így fellépett Varga Feri és Balássy Betti, valamint Szulák Andrea is (képünkön)

Fotó: Nagy Lajos

Sárdi Máté polgármester a változatos, minden korosztálynak szóló programokat méltatta a kitűnő hangulatú eseményen, melyen részt vettek többen a felvidéki Nyitrageszte partnertelepülésről is. 

– Egyik étel finomabb, mint a másik, így nehéz a döntés, ezt Trokán Péter, Jászai Mari-díjas magyar színművész mondta a zsűri képviseletében a parkban szombaton, ahol csaknem harminc csapat állt kondérhoz, hogy megfőzzenek valamilyen finomságot. 
A művész arról is beszélt, hogy nagy örömmel vesz részt a mostanihoz hasonló programokon, kitűnően érzi magát ebben a gyönyörű természeti környezetben, ahol szabad tűzön készülnek a finomságok. 

Sárdi Máté polgármester és csapata vadpörköltet főzött, ami szarvas- és vaddisznóhúsból készült válogatott fűszerekkel, hozzávalókkal. Lovas partnertelepülése, a szlovákiai Nyitrageszte, élén Brath Miroslav polgármesterrel pacalt készített, és ők úgy tálalták, hogy a tányérban az ételre friss vöröshagymakarikákat és erőspaprika-szeleteket tettek, és általában kenyérrel fogyasztják ezt az ételt. Az asszonyok sütöttek lángost is, ami jóval kisebb méretű például a Balatonnál megszokottnál, és nemcsak a tetejére, hanem a tésztájába is tettek kevés fokhagymát. Azt mondták, ez a zöldség nagyon egészséges, ezért érdemes minél többet fogyasztani belőle. A kondérokban rotyogott még Jókai-bableves, csülökpörkölt és sok más finom étel, melyek aztán hamar elfogytak a csapatok, a barátok, valamint a látogatók jóvoltából. 

A főzés mellett több érdekes és színvonalas programot kínáltak a szervezők. Így fellépett Varga Feri és Balássy Betti, valamint Szulák Andrea énekesek, előadóművészek, kitűnő hangulatot teremtettek a musical- és operett-előadók, az esti hangulatról a Sakk-Matt Company zenekar gondoskodott. Mindemellett volt többek között lovaglási lehetőség, rendőrségi, tűzoltósági és íjászbemutató, rotációs kapa verseny. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában