Receptajánló

2 órája

Balatonfüredi sztárséf ajánlata: csirkeétel magyar színekben (fotók, videó)

Finomságokkal töltött, hajszálvékony baconszalonnával körbetekert, majd kisütött csirkemellet készített Bódi Roland, a balatonfüredi Borcsa étterem mesterszakácsa. Az ételhez pesztós, zölddel, citrommal feldobott tésztát ajánlott, mindez gyorsan elkészíthető, egészséges egytálétel.   

Kovács Erika

– Amiatt ajánlom a csirkét és a tésztát, mert tapasztalatom szerint ezeket az ételeket sokan keresik, szívesen fogyasztják, az összes alapanyagot bárhol meg lehet vásárolni, és az egytálételt gyorsan el lehet készíteni otthon, fogalmazott Bódi Roland, aki azonnal egy éles kést vett kézbe, azzal „nyitotta ki” a viszonylag vastag húst. Azt mondta, 

könnyebb dolgunk van és pontosabban lehet dolgozni éles késsel, de ezzel az eszközzel bánjunk óvatosan, dolgozzunk vele lassan, körültekintően! Aki tart ettől, inkább klopfolót használjon. 

A kinyitással megnagyobbított és vékonyabb húsra szárított paradicsomot, fetasajtot és némi spenótlevelet tett, mindez szép magyar trikolórszínű lett, majd felcsavarta az egészet, és baconcsíkokkal körbetekerte, úgy tette sütőbe. 

Fotó: Nagy Lajos

A sütőtálcába vagy tepsibe – ha nem teflon – tegyünk sütőpapírt. A sütést 170 fokon végezte, az étel 20-25 perc alatt aranybarnára sült, s ezalatt elkészítette a tagliatellét, ami egy tradicionális olasz tészta. Roland azért választotta ezt a tésztát, mert kitűnően illik húsokhoz, szószokhoz.

Fotó: Nagy Lajos

A tésztát lobogó, sós vízben főzte ki, s azt javasolta, hogy mindig tartsuk be a csomagoláson javasolt főzési időt, ami általában öt-tíz perc. A séf a már lobogó vízbe egy-két teáskanál sót tett, és a tésztát al dente, azaz fogkemény, roppanós állagúra készítette el. A tésztát végül leszűrte, de nem öblítette le hideg vízzel. Ezután egy csepp olívaolajra tett egy evőkanálnyi szószt, s ebben forgatta meg a tésztát, majd az egészre zöld csírát, citromot dobott. Azt mondta, bármilyen saláta, zöldség megteszi, amit otthon találunk. 

Fotó: Nagy Lajos

A kész pesztószószt boltban is meg lehet venni, azonban Roland most házilag készítette el. A pesztó bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezán sajtból és fenyőmagból elkészített szósz.

Az étel nagyon finom lett, nem beszélve gyönyörű színeiről!

Fotó: Nagy Lajos
Fotó: Nagy Lajos
Fotó: Nagy Lajos

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában