Rongálódott a tető

2024.07.17. 11:02

Felújítás – héjazatcserét végeznek a templomtetőn

A színházkert környékén járóknak bizonyára feltűnt, hogy felállványozták a Regina Mundi plébániatemplomot. Arról, hogy milyen munkákat végeznek a felújítás során, Csernai Balázs plébánostól érdeklődtünk.

Benkő Péter

– A felújítás szükségessé vált, hiszen évek óta rongálódott a tető, ami ugyan nem volt veszélyes az utcán közlekedők számára, de látszott, előbb-utóbb szükséges lesz a beavatkozás – mondta el a plébános atya. Arról is beszélt, a plébánia anyagi forrásai behatároltak, ezért a Veszprémi Érsekség segítségét kérték és kapták meg a munkákhoz.

Fotó: Nagy Lajos / Napló

– A kivitelezés elindult, a nyár folyamán megújul a templom tetőborítása. A teljes felületen elbontják a jelenlegi palatetőt, melynek helyére korcolt bádogborítás kerül. Fafelületi kezelést kap a fedélszék, megerősítik a felülvilágító ablakok acélszerkezeteit. A villámvédelmi kialakítás huszonkét méteren, míg az ereszcsatorna mintegy százhúsz méteren újul meg. Ezzel válik teljessé az a komplett felületi héjazat-rekonstrukció, amely tizenöt éve a toronysisak cseréjével kezdődött el – beszélt a beruházás részleteiről Csernai Balázs.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában