Legyen több állandó munkahely!

2024.07.12. 13:59

Bérlakásokat építenek Balatonfüreden

Ötmilliárd forint támogatást nyújt balatoni, önkormányzati tulajdonú szolgálati lakások létrehozására a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium. A pályázatot a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) hirdette meg márciusban, döntés az első körben pályázóknak idén július végén várható, közölte egyebek mellett Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a 3-as számú választókerület országgyűlési képviselője Balatonfüreden, a kongresszusi központban tartott sajtótájékoztatón pénteken.

Kovács Erika

– A balatoni térségben a korábbi kedvezőnek nevezhető demográfiai helyzet napjainkra kedvezőtlenül alakult – fogalmazott Navracsics Tibor. A miniszter hozzátette, azt lehet látni, hogy a lakosság elöregszik, a fiatalok a magas ingatlanárak miatt nem képesek a térségben maradni. Az is jellemző, hogy nem alakulnak kedvezően a közszolgáltatások sem. A miniszter rámutatott, megoldást jelenthet a BFT pályázata, amelynek az a célja, hogy megtartsa, illetve vonzza a munkaerőt a balatoni térségbe.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Czunyiné Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos aláhúzta, eddig 11 pályázat érkezett, melyből 10 felelt meg a követelményeknek. A beruházás összköltsége 3,63 milliárd forint, az igényelt támogatás ebből 2,16 milliárd forint, döntés az első körben beérkezett pályázatoknál július 29-én várható. Második körben az idén november 29-ig beérkező pályázatok kapnak támogatást, melyekről várhatóan jövő év elején döntenek. Első körben a járásszékhelyek számára hárommilliárd forintot, a nem járásszékhely-településeknek másfél milliárd forintot különítettek el.

Bóka István, a BFT elnöke méltatta, hogy a pályázattal a Balaton környékén élők juthatnak támogatáshoz. Kiemelte, a tóra nemcsak ökológiai, hanem idegenforgalmi egységként is tekintenek. – Nagy szükség van arra, hogy mind több állandó munkahely legyen a Balatonnál, fogalmazott Bóka István. Elmondta továbbá, Balatonfüreden 16 szolgálati lakás épül a területfejlesztésben, a közigazgatásban, az egészségügyben és a közbiztonságban dolgozóknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában