Semmelweis-nap

2024.07.09. 07:00

Az egészségügyben dolgozókat köszöntötték Pápán

Az egészségügyben dolgozókat 1992 óta Semmelweis Ignác, az anyák megmentője születésnapján köszöntik. A Semmelweis-nap apropóján előléptetéseket, dicséreteket adtak át a pápai Gróf Esterházy Kórházban.

Haraszti Gábor

A meghívott dolgozóknak a kórház udvarán tartott ünnepségen Kovács Zoltán országgyűlési képviselő mondott köszönetet azért a munkáért, amit a betegek érdekében végeztek és végeznek a mai napig.

– Fontos számunkra a pápai kórház, hiszen a város egyik emblematikus épülete közel 300 éve segíti a betegellátást, mindig is az emberek szolgálatában állt. Azt kívánom az itt dolgozók számára, hogy legyenek egymás támaszai, s akkor sikerül a sok nehézség ellenére ezt a kórházat a továbbiakban is az állampolgárok számára fenntartani, s az egészségügyet szolgálni – fogalmazott a képviselő.

Egészségügyi dolgozónak lenni egy életre szóló hivatás - hangzott el a Semmelweis-napi ünnepségen
Egészségügyi dolgozónak lenni egy életre szóló hivatás – hangzott el a Semmelweis-napi ünnepségen
Fotó: Babos Petra/Napló

Az önkormányzat nevében Unger Tamás alpolgármester mondott beszédet, aki – miután szintén köszönetet mondott az elvégzett munkáért – kiemelte, bár a pápai kórház állami fenntartásba került, ez azonban nem jelenti azt, hogy elszakadt volna a várostól, hiszen annak továbbra is szerves része. Végezetül arra kérte a dolgozókat, hogy továbbra is legyenek összetartó közösség.

Mi egy nagy család vagyunk

Sipos Gábor főigazgató nyitóbeszédében megtisztelőnek nevezte, hogy a kórház alkalmazottait szolgálhatja.

– Egy évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy itt fogok állni. Mi egy nagy család vagyunk, büszke vagyok arra, hogy ennek a családnak tagja lehetek, és azt kérem, hogy legyetek ti is büszkék magatokra és arra, hogy biztosítani tudjátok a pápai betegellátást. A kívülállók nem tudják, hogy ez mennyi munkával, áldozattal, lemondással jár – mondta a főigazgató.

Kinevezések, dicséretek, elismerések

Guiasné Homonay Viktória, a szülészeti osztály megbízott osztályvezetője ünnepi beszédében kiemelte, egészségügyi dolgozónak lenni egy életre szóló hivatás, amely kitartást, szakmai elhivatottságot és sok esetben önfeláldozást is kíván. Mint elhangzott, a közös ünneplés alkalmat ad arra is, hogy a munkájukban kiválóan teljesítőket megjutalmazzák. Az ünnepségen Guiasné Homonay Viktória szülész-nőgyógyász szakorvos főorvosi, Epinger Emil Balázs aneszteziológiai-intenzív terápiás szakorvos és Szavin Makszim belgyógyász szakorvos adjunktusi kinevezést kapott.

Ezt követően 27 dolgozó és az intenzív osztály kollektívája főigazgatói dicséretben részesült, majd átadták a Gróf Esterházy-díjat is, melyet Szabó Éva, a tüdőgondozó osztályvezető főorvosa és Pandur Tünde, a belgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa vehetett át. Végül Marton Piroska, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara pápai szervezetének elnöke elismerő oklevelet adott át Pápa Város Egészségügyi Alapellátási Intézet részéről Világhyné Kelemen Andreának.

A rendezvényen Marton Piroska, a TiboRóza tánccsoport és Mészáros Adrián működött közre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában