Hivatalos ceremónia

2024.07.05. 12:00

Átvették megbízólevelüket az októberben felálló pápai testület tagjai

A városházán tartott hivatalos ceremónián vették át megbízólevelüket Pápa következő képviselő-testületének tagjai. Az ülésteremben tartott ceremónián Édes Ágnes, a helyi választási bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket és gratulált a képviselőknek megválasztásuk alkalmából. Beszédében ismertette a választási törvény 10 ezer főnél népesebb településekre vonatkozó választási szabályait és eredményeit.

Haraszti Gábor

Mint mondta, a lakosságszám szerint Pápán 10 egyéni választókerület és 4 kompenzációs listás mandátum alapján 14 tagú képviselő-testület alakulhat. A 10 egyéni választókerületben a helyi választási bizottság 36 képviselőjelöltet vett nyilvántartásba, akik a törvényben előírt számú ajánlást megszerezték.

Az új képviselő-testület októberben kezdi meg a munkát. A 14 fős társaságból 7-en a Fidesz–KDNP képviselői, 6 képviselő az Élhető, gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt színeiben dolgozik majd, 1 képviselőt pedig a Mi Hazánk mozgalom adott a testületbe
Fotó: Pápai Médiacentrum

A választási eredmények szerint az 1. számú egyéni választókerület képviselője Vadász Krisztina, a 2. számúban Töreki-Vörös Ibolya, 3. evk-ban Grőber Attila, a 4-esben Bakos László, az 5-ösben Venczel Csaba lett a képviselő. A 6-os számú egyéni választókerületben Kovács Józsefet, a 7-esben Soós Imrét, a 8-asban Guias János Zsoltot, a 9-es evk-ban Unger Tamást, a 10-es egyéni választókerületben pedig Zsegraics Gyulát választották a pápaiak képviselőjüknek. 

A helyi választási bizottság három jelölőszervezet – a Fidesz–KDNP, az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület–DK–Jobbik–LMP–MSZP–Momentum–Párbeszéd és a Mi Hazánk Mozgalom – kompenzációs listáját vette nyilvántartásba, és kisorsolta a kompenzációs listák sorszámát. A 2024. június 9-i választáson a töredékszavazatok alapján a Fidesz–KDNP listáján egy képviselő, az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület–DK–Jobbik–LMP–MSZP–Momentum–Párbeszéd listáján két képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom listáján egy képviselő szerzett mandátumot: Áldozó Tamás, Süle Zsolt, Vonnák Andrea és Marton Sándor. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában